Main Content

KOMENTÁR: Barcelončania neplačte!

pondelok, 25. február 2013 16:34 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR:  Barcelončania neplačte!
KOMENTÁR: Barcelončania neplačte! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Barcelončania neplačte!
Komentár Filipa Chudého

Futbalisti FC Barcelona sú po prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov na pokraji vypadnutia, pretože na milánskom San Sire dostali zaslúžene po papuli. Dvojgólová prehra jasne odzrkadlila dianie na trávniku, na ktorom bolo iba jedno mužstvo. AC Miláno bolo vo všetkých smeroch lepšie! Keby sme porovnávali výkony jednotlivých hráčov oboch mužstiev v tomto zápase, tak ani v jednom prípade by hráč hostí nevyšiel ako víťaz. Samostatnou kapitolou sú tréneri, pretože domáci Allegri prehovoril v zápase a hosťujúci Roura iba na tlačovej konferencií.

Zastupujúci tréner katalánskeho klubu na nej jasne ukázal, že svojich zverencov nedokázal na tento zápas pripraviť. Pritom ani nemusel premýšľať o zápasoch, ktoré sú ešte do konca sezóny dôležité. Barcelonu už španielska liga zaujímať nemusí, stačilo sa teda koncentrovať na Ligu majstrov. Lenže barcelonskí hráči pôsobili dojmom, akoby sa prvýkrát videli na trávniku. Teda podľa Jordiho Rouru to nebol trávnik, ale zemiakové pole. Ťažko porovnávať Rourove futbalové znalosti s tými jeho poľnohospodárskymi, ale ak to myslel naozaj vážne, tak vlastne sa žiadny prekvapivý výsledok ani nezrodil.

Vyhováranie sa na trávnik, je barcelonská špecialita. Ten sa San Sire už oplakali niekoľkokrát, ale známe sú aj výhovorky o tom, že trávnik bol vyšší o pár milimetrov atď. Ale hádam si nemyslia, že súper im pripraví presne také isté ihrisko ako majú doma!? Domáce mužstvo si predsa logicky nachystá to, čo vyhovuje jemu! Lenže toto sú aj tak iba vstupné údaje, dôležitejšie je to, čo hráči ukážu na trávniku, ktorý je aj tak rovnaký pre oboch a dobrí hráči majú vedieť zahrať na všetkom!

Veď nie je tomu ešte tak dávno, čo vyhrievané trávniky neboli a hrávalo sa na „ružomberských“ ihriskách. Lenže vtedy futbalisti nad tým neplakali, ale hrali, pričom sa aj tak zrodili futbalové legendy. Žeby návod pre dnešné primadony?

Futbalisti by si mali uvedomiť, že pravda leží na ihrisku, tam musia dokázať svoje umenie, keď ho ukážu, budú oslavovaní, keď nie, tak právom zatracovaní. Pán Roura už teraz sľubuje postup, ale zatiaľ sú to iba plané reči. Predovšetkým by sa mal pred odvetou zamyslieť nad tým, kde so svojím mužstvom spravil chybu, lebo to nebolo o trávniku či rozhodcovi, ale bolo to o skvelom Miláne a slabej Barcelone.