Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.2.)

sobota, 23. február 2013 14:14 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.2.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (15.–21.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Ben Scrivens (Toronto Maple Leafs)
Bilancia týždňa: 4 zápasy, 3 víťazstvá, 111 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 2 shutouty, 96,5% úspešnosť zásahov

Muž, ktorý nikdy nebol draftovaný a v roku 2010 podpísal s Torontom zmluvu ako voľný hráč, uplynulých sedem dní žiaril spomedzi brankárov najviac. V sobotňajšej bitke o Kanadu „vygumoval“ hosťujúcich strelcov Ottawy, vychytal 34 úspešných zákrokov, pripísal si shutout a Maple Leafs zvíťazili rozdielom triedy 3:0. Hadam ešte lepší výkon podal o dva dni na Floride. Toronto opäť zvíťazilo 0:3, Scrivens  pochytal 37 striel, opäť si do štatistík pripísal čisté konto a stal sa druhýkrát v rade prvou hviezdou zápasu. Prišiel však utorkový duel, na ktorý by 26-ročný brankár najradšej zabudol. „Javorové listy“ podľahli Tampe Bay 4:2 a Scrivens za svoj chrbát pustil štyri z trinástich úvodných striel, po ktorých ľad opustil. Reputáciu si však napravil hneď v ďalšom zápase, keď vo štvrtkovom dueli s Buffalom inkasoval z 31 striel len raz (3:1).

Obrancovia

Shea Weber (Nashville Predators) Bilancia týždňa: 3+2

Jeden z najlepších obrancov profiligy má za sebou veľmi vydarený týždeň, ktorý načal jedným presným zásahom do siete Anaheimu. Ten stačil však len na bod, keď Nashville podľahol „káčerom“ 2:3 po predĺžení. Kapitán Predators bodoval aj v Colorade. Na svoje konto si pripísal bilanciu 1+1, no ani tá nestačila „predátorom“ na body, keď z ľadu odchádzali so zvesenými hlavami po výsledku 6:5. Kapitán Nashvillu svoj výkon z Colorada zopakoval aj na domácom ľade. Jeho tím si skrížil hokejky s Detroitom Red Wings a 27-ročný bek rozhodol zápas víťazným gólom v predĺžení.

Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
Bilancia týždňa: 0+5

Rodák z Winnipegu začal patrí medzi základne defenzívne piliere „jastrabov.“ Víťaz Norrisovej trofeje z roku 2010 pre najlepšieho beka ligy v tomto týždni síce nedokázal vsietiť gól, no pre svojich spoluhráčov ich pripravil hneď päť. Najprv dvomi asistenciami pomohol zdolať San Jose 4:1. Ďalšie dve prihrávky zaznamenal v súboji s Los Angeles, ktorý jeho tím vyhral 3:2 a piaty bod v uplynulých siedmich dňoch zaznamenal v stretnutí s Vancouverom Canucks. Chicago tak aj s prispením Keitha zvíťazilo 4:3 po samostatných nájazdoch a vyrovnalo rekord Anaheimu Ducks spred šiestich rokov, keď v úvodných 16. zápasoch získali minimálne jeden bod.

Útočníci


Jakub Voráček (Philadelphia Flyers)
Bilancia týždňa: 4+5

Český reprezentant sa stal najproduktívnejším hráčom minulého týždňa. Svoj fantastický týždeň Voráček odštartoval v stretnutí v Montreale. Philadelphia však prehrala 4:1 a rodák z Kladna, ktorý bol v mladosti prirovnávaný k Jágrovi , sa na góle podieľal jednou prihrávkou. V stretnutí v New Yorku Islanders, ktorému „letci“ nadelili sedmičku, priam explodoval, keď zaznamenal bilanciu 0+4 a stal sa druhou hviezdou zápasu. V divokom stredajšom zápase a šlágri v Pittsburghu Voráček „zostrelil“ Pens hattrickom, zaznamenal víťazný gól a Philadelphia zvíťazila 5:6. 23-ročný krídelník dokázal skórovať aj proti Floride, jeho presný zásah však Flyers nestačil na body, keď pred očami svojich divákov „Phila“ prehrala 2:5.

Claude Giroux (Philadelphia Flyers) Bilancia týždňa: 2+6

Stredný útočník, ktorý v minulej sezóne presvedčil o svojich hviezdnych kvalitách, skvelo sekundoval vyššie spomínanému Voráčkovi. Prvé dva body zaznamenal za asistencie v dueli v New Jersey. Philadelphia však podľahla „diablom“ 5:3. Bilanciou 2+1 sa prezentoval v New Yorku, keď Flyers deklasovali Islanders 0:7. 25-ročný útočník v tomto zápase vsietil víťazný gól a stal sa prvou hviezdou stretnutia. Ďalšie dve „áčka“ si pripísal do produktivity v zápase v Pittsburghu (5:6), z toho jedna prihrávka bola na víťazný gól Voráčka. Posledný bod v sledovanom období zaznamenal v stretnutí s Floridou. Giroux mal prsty opäť v góle českého reprezentanta, no Flyers prehrali s Floridou 2:5.

Max Pacioretty (Montreal Canadiens)
Bilancia týždňa: 4+3

Druhá voľba Montrealu v drafte 2007 mala v posledných dueloch „Habs“ streleckú fazónu, no prvé dva body týždňa boli za asistencie pri víťazstve Montrealu s Philadelphiou (4:1). Gólom a asistenciou pomohol svojmu tímu poraziť Carolinu 3:0 a Ssórovať sa mu podarilo aj v Madison Square Garden, v domovskom stánku New Yorku Rangers, keď Canadiens vyhrali 1:3. Napokon dvomi úspešnými streleckými pokusmi podkúril Islanders, ktorým vak Montreal podľahol 3:4 po predĺžení.