Main Content

REBRÍČEK: 5 najslávnejších duelov FC Barcelona - AC Miláno

utorok, 19. február 2013 17:07 | Autor: Jakub Mihálik

Už zajtra sa v ďalšom ťaháku Ligy majstrov stretnú dvaja giganti európskeho futbalu. Hoci sa Barcelona môže pochváliť lepšou bilanciou zo vzájomných zápasov, Miláno väčšinou ukazovalo, že vie zapnúť v dôležitých zápasoch. Prinášame vám 5 najslávnejších duelov, ktoré tieto dva tímy zviedli.

AC Miláno – FC Barcelona 2:3, 23. november 2011, skup. fáza LM


O tom, že AC Miláno a FC Barcelona sú vcelku častými súpermi svedčí aj fakt, že sa stretli aj v minulej sezóne, v rámci skupinovej fázy LM. Barcelona mala po výsledku 2:3 zo San Sira navrch, čo im zabezpečilo prvé miesto v skupine H.

Katalánčania boli pred zápasom jednoznačným favoritom, veď v predchádzajúcej sezóne ovládli Ligu majstrov, čo mali potvrdiť aj v súboji s nepríjemným milánskym klubom. Predpoklady začal naplnovať paradoxne bývalý hráč Barcelony, Mark van Bommel, ktorý už ale v milánskom drese poslal vlastným gólom súpera do vedenia. Svojmu bývalému zamestnávateľovi sa chcel pomstiť aj Ibrahimović, čo sa mu sedem minút po úvodnom góle aj podarilo. Messiho penalta opäť naklonila misky váh na stranu Blaugranes, no Milánčania sa nevzdávali a krásnou individuálnou akciou vyrovnával Kevin- Prince Boateng. V napínavom dueli plnom pohľadných akcií sa nakoniec šťastie priklonilo na stranu Barcelony, keď sa presadil Xavi. V súboji, v ktorom Miláno nebolo horším tímom diváci videli krásny futbal, čo zabezpečilo tomuto súboju miesto v našom rebríčku. Pamätáte si naň ešte?