Main Content

Bundesliga: Šesták v hľadáčiku Mönchengladbachu i Hannoveru

utorok, 3. august 2010 14:40 | Autor: TASR

Útočník futbalovej reprezentácie SR Stanislav Šesták z už len druholigového nemeckého klubu VfL Bochum je v hľadáčiku minimálne dvoch účastníkov I. bundesligy, referujú miestne médiá.

Denník Bild priniesol informáciu o možnom začlenení 27-ročného účastníka nedávnych MS v JAR do plánov Borussie Mönchengladbach, zatiaľ čo Reviersport píše o prípadnom uplatnení bývalého hráča Prešova, Slovana Bratislava a Žiliny v Hannoveri 96.

Podľa spomenutých novín Bild je reálnou alternatívou aj hosťovanie, pričom odchod z Bochumu pred sezónou 2010/2011 má byť hotovou vecou, pretože VfL po zostupe z elitnej domácej súťaže už angažoval hneď dvoch zakončovateľov - Čonga Teseho (Kawasaki Frontale) a Mahira Saglika (VfL Wolfsburg, naposledy dočasné pôsobenie v Paderborne) - a Šesták so zmluvou až do roku 2013 je vraj pridrahou položkou v rozpočte. Zmena adresy je údajne už len otázkou dní, pričom pevne stanovené odstupné minimálne 3,5 milióna eur za trvalý prestup zrejme skôr povedie k hosťovaniu.

Finančný riaditeľ Bochumu Ansgar Schwenken skonštatoval: "V princípe sme pripravení viesť rozhovory a hľadať riešenie." Šesták zatiaľ nastúpil na 86 bundesligových zápasov, v ktorých nastrieľal 28 gólov a pridal 15 asistencií.