Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.2.–14.2.)

sobota, 16. február 2013 13:59 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.2.–14.2.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (8.2.–14.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Zámorská NHL je v plnom prúde a my vam po týždni opäť prinášame elitnú zostavu. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte váš názor do diskusie!

Brankár

Kari Lehtonen (Dallas Stars)
Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 55 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 96,4% úspešnosť zásahov

29-ročný rodák z Helsínk sa v priebehu posledného týždňa vybičoval k skvelým výkonom, ktoré vyniesli „hviezdam“ štyri body z dvoch zápasov. Lehtonen najprv dvadsiatimi zákrokmi zastavil rozbehnutý Anaheim a jeho Dallas zvíťazil 3:1. Po tomto zápase sa Stars presunuli do Edmontonu a odniesli si odtiaľ víťazstvo 1:4, keď hlavnú zásluhu na nej mal práve fínsky reprezentant, ktorý zneškodnil 35 streleckých pokusov „olejárov“ a stal sa prvou hviezdou stretnutia.

Obrancovia


Joe Corvo (Carolina Hurricanes) Bilancia týždňa: 2+3

Skúsený 35-ročný bek má za sebou skvelý týždeň, ktorý odštartoval v sobotu na ľade Philadelphie. Jeho gól a asistencia však stačili len na zisk bodu po prehre 4:3 po predĺžení.  Jednou prihrávkou sa prezentoval v súboji v New Jersey, Carolina zvíťazila 2:4. Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil aj v štvrtkovom súboji s Torontom. Na víťazstve 3:1 sa podieľal bilanciou 1+1.

Ryan Suter (Minnesota Wild) Bilancia týždňa: 0+4

Opora zadných radov „divochov“ sa ihneď od príchodu do Minnesoty stala jednou z najväčších osobností Minnesoty. 28-ročný zadák v úvode týždňa najprv dvomi asistenciami prispel k výhre 2:1 po predĺžení nad Nashvillom a o dva dni v dueli v Calgary (1:2 po samostatných nájazdoch) sa blysol jednou prihrávkou. Suter bodoval aj v treťom zápase týždňa. Wild hostili Colorado. Hostia zvíťazili 3:4 po samostatných nájazdoch a nezabránil tomu ani americký reprezentant, ktorý si do štatistík pripísal ôsme „áčko“ v tejto sezóne, čo ho radí za dvadsiateho najproduktívnejšieho obrancu NHL.

Útočníci

Alexander Steen (Saint Louis Blues)
Bilancia týždňa: 3+2

Prvá voľba Toronta v drafte 2002 momentálne háji farby Saint Louis Blues, kde patrí medzi najproduktívnejších hráčov tímu. Svoje ofenzívne schopnosti potvrdil aj v uplynulých siedmich dňoch. V sobotu sa „vytiahol“ pred svojimi fanúšikmi v súboji s Anaheimom, keď raz skóroval a k ku gólu pridal aj dve prihrávky. „Bluesmani“ však prehrali 5:6 po shootoutoch. V pondelok St. Louis prehralo s obhajcami titulu z Los Angeles 1:4. Čestný úspech domáceho celku zaznamenal opäť Alexander Steen. Vydarený týždeň Steen zakončil víťazným presným zásahom, ktorým v 62. minúte rozhodol o víťazstve svojho tímu v Detroite 3:4 po predĺžení.

Eric Staal (Carolina Hurricanes)
Bilancia týždňa: 1+5

Kapitán Caroliny patril medzi najproduktívnejších hráčov týždňa. Pri prehre 4:3 po predĺžení vo Philadelphii raz asistoval. Bilanciou 1+1 prispel k výhre 4:6 v New Yorku Islanders a dva body za prihrávky zaznamenal v New Jersey. „Hurikáni“ zvíťazili 2:4. 28-ročný útočník zakončil hodnotený týždeň jednou prihrávkou, ktorou sa podieľal na výhre nad Torontom 3:1.

Jiří Tlustý (Carolina Hurricanes)
Bilancia týždňa: 4+2

Český rodák má za sebou fantastické obdobie. Rodák zo Slaného najprv jedným presným zásahom pomohol Caroline získať jeden bod po prehre 4:3 po predĺžení vo Philadelphii a svoje kanonierske schopnosti potvrdil v pondelkovom stretnutí s New Yorkom Islanders. Tlustý sa pri výhre 4:6 blysol perfektným výkonom, keď zaznamenal bilanciu 2+2 a stal sa prvou hviezdou zápasu.  To z jeho strany však ešte nebolo všetko, keď hneď v nasledujúci deň zostrelil New Jersey ďalšími dvomi presnými zásahmi, z toho jeden z nich bol víťazný. Carolina si po výsledku 2:4 pripísala do tabuľky 2 body a Tlustý sa stal opäť prvou hviezdou duelu.