Main Content

Elitná zostava 26. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 12. február 2013 15:11 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 26. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 26. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League má po zápasoch, ktoré sa odohrali cez víkend, odohraných už 26. kôl. Prinášame vám elitnú atraktívnych víkendových duelov.

 


 
BRANKÁR

Wojciech Szczesny (Arsenal FC) -
Poľský brankár Arsenalu Wojciech Szczesny predviedol v zápase svojho tímu na pôde Sunderlandu skvelý výkon a predovšetkým v čase, keď jeho spoluhráči hrali kvôli červenej karte len o desiatich mužoch, vytiahol zo svojho repertoáru niekoľko zákrokov, ktoré privádzali domácich hráčov do zúfalstva.

OBRANCOVIA

Cesar Azpilicueta (Chelsea FC) -
Chelsea na svojej pôde zdolala Wigan 4:1, pričom najlepším hráčom zápasu sa bol z nášho pohľadu obranca The Blues Cesar Azpilicueta. Člen širšieho kádra španielskej reprezentácie po celý zápas neúnavne behal po svojej strane ihriska a spoluhráčov zásoboval presnými prihrávkami.

Robert Huth (Stoke City) -
Nemecký stopér Stoke City Robert Huth je sviatočným strelcom, no jeho presný zásah do siete Readingu (2:0), ktorým poslal Hrnčiarov do vedenia 1:0 sa ukázal ako rozhodujúci.

Gareth McAuley (West Bromwich)
– Hrdinom včerajšej dohrávky 26.kola medzi Liverpoolom a WBA (0:2) bol hosťujúci stopér McAuley, ktorý v 81. minúte otvoril na Anfield Road skóre zápasu, pričom jeho gól bol napokon víťazný. McAuleyho krásny gól hlavičkou bol ale len čerešničkou na torte k jeho výbornému defenzívnemu výkonu.

Dany Rose (AFC Sunderland) -
Aj keď Čierne Mačky zo Sunderlandu na domácom Stadium of Light prehrali s Arsenalom (0:1) za svoj výkon sa rozhodne hanbiť nemuseli. Jedným z najlepších hráčov Black Cats bol šikovný ľavý obranca Dany Rose, ktorý sa veľkých mien súpera nezľakol a viackrát sa mu podarilo Kanonierom podkúriť.

STREDOPOLIARI

Jason Puncheon (Southampton) -
Najväčším prekvapením kola bolo bezpochyby víťazstvo nováčika zo Southamptonu proti Manchestru City (3:1). Celé mužstvo The Saints hralo výborne, no Jason Pouncheon, ktorý bol autorom prvého gólu, vyčnieval.

Frank Lampard (Chelsea FC) -
Najlepším hráčom londýnskych The Blues je nestarnúci Frank Lampard, ktorý po exportnom góle Brazílii podobným spôsobom rozvlnil sieť aj Wiganu Athletic. Lampard si svojimi výkonmi na ihrisku pýta novú zmluvu, no vedenie Chelsea je zatiaľ mĺkve.

Santi Cazorla (Arsenal FC) -
Španielsky tvorca hry londýnskych Gunners sa postaral o jediný a zároveň víťazný gól zápasu Arsenalu so Sunderlandom, keď pohotovou strelou nedal šancu Simonovi Mignoletovi. Kanonieri sa na Stadium of Light dlho strachovali o výsledok, no aj vďaka taktickej hre Cazorlu nakoniec tesnú výhru udržali.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur) -
Gareth Bale je v posledných týždňoch najžiarivejšou hviezdou Premier League. Po „trojbodovom” góle do siete WBA z predchádzajúceho kola pokračoval v nastolenom trende aj v sobotu, keď dvoma presnými zásahmi zostrelil Newcastle (2:0). Rýchlonohý Walesan sa s 13-gólmi vyšvihol už na štvrté miesto medzi kanoniermi ligy.

ÚTOČNÍCI

Michu (Swansea City) -
Swansea na domácom Liberty Stadium doslova odstrelila zachraňujúci sa Queens Park Rangers (4:1). Hlavnou postavou tohto duelu nebol nik iný ako španielsky matador Michu, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral.  

Robin Van Persie (Manchester United) -
Robin Van Persie v šlágri kola zamestnával obranu Evertonu od úvodného hvizdu, no viackrát ho zachytila ofsajdová pasca a potom trafil z čistej šance tyč. Nakoniec sa na reprezentanta Oranjes šťastie usmialo. Najprv gólovou prihrávkou našiel Ryana Giggsa, ktorý otvoril skóre zápasu a v nadstavenom čase prvého polčasu po peknej individuálnej akcii obišiel brankára Howarda a stanovil konečné skóre 2:0.