Main Content

Slovenské tenistky vyslali mužským kolegom odkaz

pondelok, 11. február 2013 13:43 | Autor: Jakub Mihálik

Slovenské tenistky vyslali mužským kolegom odkaz
Slovenské tenistky vyslali mužským kolegom odkaz | zdroj: Jakub Mihálik pre Sport7.sk, foto SITA

V priebehu dvoch týždňoch sa odohrali obidve prestížne tímové súťaže tenistov, čo nám umožnilo porovnať stav mužského a ženského slovenského reprezentačného tenisu. Slovenské tenisové reprezentantky vyslali svojim mužským kolegom jasný odkaz.

„Takto sa bojuje za reprezentáciu!“ Toto posolstvo vyslali svojim tohtovíkendovým pôsobením slovenské dievčatá mužským tenisovým reprezentantom, ktorí minulý týždeň nielen, že nedokázali postúpiť cez priemernú a funkcionársko-hráčskymi spormi zmietanú Ukrajinu, no na niekoľko dní sa našim chlapcom podarilo plniť titulky novín, nie práve najpozitívnejším spôsobom.

Kuloárne informácie o prílišných finančných požiadavkách niektorých našich reprezentantov bokom, čo najviac zamrzelo v rámci Davisovho poháru bol fakt, že naši reprezentanti neťahajú za jeden povraz. Vzájomné twitterovské odkazy, či vyjadrenia do médií svedčia o tom, že v našom mužskom tenise nie je všetko v poriadku. Naše „večné talenty“ sa, z nám neznámeho dôvodu, vidia ako hviezdy svetového tenisu, ktoré do reprezentácie chodia len z povinnosti, prípadne vôbec. Jednoducho, náš mužský reprezentačný tím nie je ozajstný tím.

To naše tenisové dievčatá ukazujú, ako to má vyzerať. Dominika Cibulková, či Daniela Hantuchová vydávajú už niekoľko rokov v reprezentácii všetko, hoci ich forma nemusí v ten, ktorý moment byť najpresvedčivejšia. Naša najskúsenejšia tenistka, Daniela Hantuchová, nezažíva práve vydarený štart do tejto sezóny, dala by sa porovnať s nevydareným štartom Martina Kližana, no podobnosti ich tohtoročného príbehu, sú v podstate úplne odlišné. Daniela slovenskému tímu prišla pomôcť, hodila svoju formu za hlavu a bola hlavnou aktérkou nášho postupu do semifinále Fed Cupu, zatiaľ čo Kližan...ale však to už viete.

Mimochodom, Kližan. Neoplatí sa špekulovať o dôvode jeho absencie. V médiách sa táto kauza prepierala dostatočne. Či už je to pravdivý dôvod alebo nie, zranený môže byť hocikto. Prihodilo sa to aj Dominike Cibulkovej, ktorá vzdala svoj sobotný súboj proti Doloncovej, čo znamenalo vyrovnanie stavu zápasu so Srbskom na 1:1. Duch tímu sa však dokazuje tak, ako to Dominika ukázala po jej zranení. Povzbudzovanie z plného hrdla v hľadisku, prežívanie každej loptičky jej náhradníčky, Jany Čepelovej, radosť z víťazstva svojej mladej kolegyne, ktorá zažívala krst ohňom, jednoducho ukážka toho, že jej na svojom tíme záleží. Aký to rozdiel oproti rozhádaným lídrom nášho daviscupového tímu.

Dosť hanenia, naše tenistky si skutočne zaslúžia pochvalu. Za ochotu reprezentovať, za absenciu vzájomných roztržiek, za vzájomné povzbudzovanie sa a podporu a v neposlednom rade za výkony. Ďakujeme dievčatá. Chlapci, učte sa!