Main Content

10 otázok pred osemfinále Ligy majstrov

nedeľa, 10. február 2013 16:51 | Autor: Jakub Mihálik

Už v utorok sa rozbehne vyraďovacia fáza Ligy majstrov, na ktorú fanúšikovia na celom svete čakali viac ako dva mesiace. Žreb osemfinálových zápasov pridelil k sebe viacero zaujímavých dvojičiek, ktoré pred samotnými zápasmi vyvolávajú viacero otáznikov. Ponúkame vám desať otázok, ktoré už dva mesiace kvária futbalovú verejnosť.

Padnú historické rekordy?


Nielen na výsledky budú uprené oči viacerých štatistických nadšencov. Už totiž v osemfinále môžu dvaja velikáni svetového futbalu vyrovnať, respektíve prekonať významné historické zápisy. Waleská legenda, ktorá už dve desaťročia háji farby Mancehstru United, Ryan Giggs, totiž môže, ak dostane dôveru Sira Alexa, vyrovnať historický rekord Raúla Gonzáleza v počte odohratých zápasov v rámci Ligy majstrov. So 142 štartmi Giggs stráca na bývalého kanoniera Bieleho baletu, či Schalke 04, už len 2 zápisy, ktoré môže získať práve v osemfinálovom dvojzápase proti Realu Madrid. Veríme, že sa populárny Ryan na ihrisko dostane a pripojí sa k ďalšej legende svetového futbalu na prvom mieste.

Druhým historickým míľnikom, ktorého môžeme byť svedkami je druhé miesto v tabuľke strelcov. Hádate správne, útočí naň argentínsky fenomén, Lionel Messi. Tomu patrí v súčasnej podobe tabuľky strelcov v rámci hlavnej súťaže Ligy majstrov (tj. bez predkôl), delená druhá pozícia s Ruudom van Nistelrooyom, keď obaja kanonieri zaznamenali 56 gólov. Ak by sa messi v dvojzápase proti AC Miláno presadil aspoň raz, stal by sa druhým najlepším strelcom hlavnej časti Ligy majstrov v histórii. Stál by pred ním už len jediný muž, madridský rekordér, Raúl González, s 71 presnými zásahmi.

Čo poviete, podarí sa obom skvelým futbalistom dosiahnuť na kariérne míľniky už v osemfinálových zápasoch?