Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.2.)

sobota, 9. február 2013 13:14 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.2.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (1.–7.2.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Skrátená sezóna NHL je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu za predchádzajúcich sedem dní v rozmedzí 1.2.-7.2.2013.

Brankár

Viktor Fasth (Anaheim Ducks)
Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 82 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 1,5 inkasovaných gólov na zápas, 97,6% úspešnosť zásahov

Švédsky gólman sa prezentoval v uplynulom týždni fantastickými výkonmi, ktorými upriamil na svoju osobu veľkú mediálnu pozornosť. Najprv pomohol 26 zákrokmi svojmu tímu k zisku dvoch bodov v zápase s Minnesotou po výsledku 3:1. V kalifornskom derby so San Jose pomohol „zmazať“ produktívny útok „žralokov“ 25 zákrokmi a Anaheim sa tak mohol radovať z víťazstva 2:1 a skvelý týždeň korunoval shutoutom v Colorade po výsledku 0:3, keď sa o víťazstvo rozdielom triedy postaral 31 zákrokmi.

Obrancovia


Tobias Enström (Winnipeg Jets) Bilancia týždňa: 1+4

Talentovaný bek patrí medzi základné defenzívne piliere „tryskáčov.“ Je dirigentom presilových hier Winnipegu a patrí medzi širšiu špičku bekov v celej NHL. Vynikajúci výkon podal Enström v súboji s Tampu Bay, tá zvíťazila 8:3, napriek tomu, že 28-ročný zadák zaznamenal bilanciu 1+2. V utorok Winnipeg zdolal Floridu 3:2 po predĺžení. Na víťazstve svojho tímu sa 178 centimetrov vysoký Švéd podieľal jednou prihrávkou. Posledný, v poradí piaty bod týždňa, si do štatistík pripísal v stretnutí s Torontom. Enström pri prehre 2:3 raz asistoval a stal sa tak najproduktívnejším bekom NHL v tomto týždni.

Sheldon Souray (Anaheim Ducks) Bilancia týždňa: 3+1

Skúsený obranca „oprášil“ svoje strelecké schopnosti a svojim súperom v posledných siedmich dňoch zaťažil konto súperov tromi gólmi. V zápase s Los Angeles (7:4) sa prezentoval víťazným gólom zápasu. Ďalší presný zásah, ktorý znamenal výhru svojho tímu pridal v meraní síl so San Jose a „káčeri“ vďaka presnej strele urasteného beka zvíťazili 2:1.  Aby toho nebolo málo, Souray aj v treťom dueli Anaheimu si pripísal víťazný gól, ku ktorému pridal aj jednu asistenciu v zápase v Colorade, ktorý Ducks vyhrali rozdielom triedy 0:3.

Útočníci

Chris Kunitz (Pittsburgh Penguins)
Bilancia týždňa: 4+5

33-ročný krídelník, ktorý nebol nikdy draftovaný, zahviezdil v posledných štyroch dueloch svojho celku. V konfrontácii s New Jersey Devils sa na výhre 5:1 podieľal bilanciou 1+2, v súboji vo Washingtone zostrelil „Ovečkinovcov“ hattrickom. Po vynikajúcom výkone vo Washingtone trošku zvoľnil, keď v zápase v Islanders raz asistoval a ďalšie dve gólové prihrávky si pripísal v odvete s Washingtonom, keď Pittsburgh opäť zvíťazil, tentoraz 5:2.

Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)
Bilancia týždňa: 2+8

Hokejista s výnimočným talentom sa po nevydarenom úvode sezóny rozbehol a začal pravidelne zbierať body. Crosby odštartoval týždeň jedným gólom a dvomi prihrávkami v dueli s New Jersey. Pokračoval v stretnutí vo Washingtone, keď sa na víťazstve 3:6 podieľal hattrickom asistencií. Bod za prihrávku pridal aj v dueli v Islanders (2:4) a vynikajúci týždeň ukončil bilanciou 1+2 v zápase s Washingtonom. Crosby tak šiel v kanadskom bodovaní raketovo vpred a spoločne s jeho hviezdnym spoluhráčom Jevgenijom Malkinom sa zaradili medzi najproduktívnejších hráčov NHL.

Patrick Kane (Chicago Blackhawks)
Bilancia týždňa: 6+2+1

Krídelník Chicaga Blackhawks sa v tomto týždni rozstrieľal. Prvýkrát v týždni skóroval pri prehre vo Vancouveri 2:1 po predĺžení. V dueli v kanadskom Calgary sa prezentoval vynikajúcim výkonom, keď „jastrabi“ zvíťazili 2:3 po samostatných nájazdoch a mužom zápasu bol práve americký útočník, ktorý si do štatistík pripísal jeden gól, asistoval taktiež na gól nášmu Mariánovi Hossovi a o víťazstve svojho tímu rozhodol premeneným shootoutom v rozhodujúcich samostatných nájazdoch. V utorok sa Chicago predstavilo na ľade San Jose. Kane patril medzi najaktívnejších hráčov a jeho dva strelecké pokusy zo štyroch boli úspešné. Lídrom svojho tímu bol aj vo Phoenixe. Blackhawks vyhrali 2:6 a Kane sa na víťazstve podieľal dvomi gólmi a jednou asistenciou. 24-ročná jednotka draftu 2007 tak uzatvára našu Elitnú zostavu tohto týždňa.