Main Content

Lukáš Lacko prehral, Ukrajina vyrovnala na 2:2

nedeľa, 3. február 2013 15:00 | Autor: TASR

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v úvodnej z dvoch nedeľňajších dvojhier, celkovo tretej, s Alexandrom Dolgopolovom v rámci stretnutia Ukrajina - SR v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2013 družstiev mužov v Kremenčuku 6:3, 3:6, 2:6, 1:6.

Štyridsiaty deviaty muž svetového rebríčka Lacko premenil v prvom sete piaty setbal, keď predtým v deviatej hre čelil štyrom brejkbalom.

V druhom sete sa držiteľ dvoch singlových titulov z hlavného okruhu Dolgopolov ujal vedenia 3:0, keď zobral Slovákovi podanie v druhej hre, obaja tenisti si potom udržali servis až do konca druhého dejstva. Ukrajinec esom premenil hneď svoj úvodný setbal.

Domáci hráč v treťom sete dominoval na príjme hneď dvakrát - v treťom i siedmom geme, v následnej ôsmej hre nepovolil Lackovi ani jeden fiftín a opäť zakončil set esom. Zverencovi Ladislava Simona Lackovi absolútne nevyšiel vstup do štvrtého setu, keď neuspel pri svojom podaní v úvodnej hre, ani v treťom geme a keďže Dolgopolov si udržal podanie v oboch prípadoch, ujal sa vedenia 4:0.

Slovákov výkon išiel úrovňou dole, prehral aj siedmu hru, v ktorej podával na udržanie sa v zápase. Ukrajinec získal štvrtý set pohodlne 6:1. Rozhodnutie prinesie záverečná dvojhra tímových dvojok, v ktorej proti sebe nastúpia Sergij Stachovskij a Andrej Martin.

V sobotňajšej štvorhre zvíťazili Filip Polášek s Igorom Zelenayom nad Dolgopolovom a Stachovským 7:6 (4), 7:6 (3), 6:3. V piatkových dvojhrách bodovali jednotky oboch tímov proti dvojkám. Debutant v DP Martin podľahol na tvrdom povrchu Greenset v hale klubu Premier v Kremenčuku Dolgopolovovi 2:6, 2:6, 5:7. O vyrovnanie za hostí sa postaral Lacko, ktorý zvíťazil nad Stachovským 6:2, 5:7, 7:6 (5), 6:4.

UKRAJINA - SLOVENSKO 2:2 po nedeľňajšej III. dvojhre
(1. - 3. februára na tvrdom povrchu Greenset v hale klubu Premier v Kremenčuku)

Nedeľa - III. dvojhra:
Alexandr Dolgopolov - Lukáš Lacko 3:6, 6:3, 6:2, 6:1

Piatkové dvojhry:
Alexandr Dolgopolov - Andrej Martin 6:2, 6:2, 7:5
Sergij Stachovskij - Lukáš Lacko 2:6, 7:5, 6:7 (5), 4:6

Sobotňajšia štvorhra:
Alexandr Dolgopolov, Sergij Stachovskij - Filip Polášek, Igor Zelenay 6:7 (4), 6:7 (3), 3:6

Zostávajúci program:
Nedeľa:
Sergij Stachovskij - Andrej Martin.

© WEBNOVINY