Main Content

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (25.–31.1.)

sobota, 2. február 2013 11:21 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (25.–31.1.)
Elitná zostava týždňa NHL podľa Sport7.sk (25.–31.1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Skrátená sezóna NHL je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu za predchádzajúcich sedem dní v rozmedzí 25.1.-31.1.2013.

Brankár

Antti Niemi (San Jose Sharks) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 77 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 1,6 inkasované gólu na zápas, 93,9% úspešnosť zásahov

29-ročný brankár sa v uplynulom týždni prezentoval skvelými výkonmi, vďaka ktorým doviedol „žralokov“ k trom víťazstvám v troch zápasoch. Najprv pustil len jednu z 24 streleckých pokusov Vancouveru a postaral sa tak o hladké víťazstvo 4:1. 28 zákrokmi prispel k výhre 3:2 po samostatných nájazdoch s rivalom z Anaheimu a v poslednom zápase San Jose sa Niemi opäť postavil do brány. Duel s Edmontonom opäť dospel do shootoutov, fínsky gólman zachoval pevné nervy v najvypätejších momentoch duelu, na svoje konto si pripísal 26 úspešných zákrokov a doviedol svoj tím k víťazstvu 3:2 po nájazdoch.

Obrancovia


Tom Gilbert (Minnesota Wild) Bilancia týždňa: 2+4

Americký zadák zažil jeden z najlepších týždňov vo svojej kariére. V zápase z piatka na sobotu sa prezentoval gólom a asistenciou, no jeho dva kanadské body nestačili na výhru a Minnesota prehrala na ľade Detroitu 5:3. Dve gólové asistencie 30-ročného beka zo stretnutia v Saint Louis Blues stačili „divochom“ len na bod, keď v divokej prestrelke prehrali 5:4 po predĺžení. Presný zásah 191 centimetrov vysokého beka v stretnutí s Columbusom však už na výhru Minnesote stačil, ktorá zvíťazila najtesnejším rozdielom 3:2. Posledný bod v týždni získal za asistenciu v zápase s Chicagom, ktorému Minnesota uštedrila prvú porážku v novej sezóne a zvíťazila 3:2 po nájazdoch.

Andrej Markov (Montreal Canadiens) Bilancia týždňa: 1+3

Rodák z Voskresensku momentálne vedie kanadské bodovanie obrancov s ôsmimi kanadskými bodmi. Polovicu z nich zaznamenal v posledných siedmich dňoch. Najprv v predĺžení rozhodol duel s New Jersey Devils a stal sa prvou hviezdou zápasu.  Dvomi asistenciami z toho jednou na víťazný gól sa prezentoval vo víťaznom zápase s Winnipegom (4:3). Posledný bod si ruský bek, ktorý v posledných dvoch sezónach odohral kvôli zdravotným problémom len 20 zápasov, pripísal do štatistík v dueli s Ottawou, keď prihrával na čestný úspech „Habs“ po výsledku 5:1. 

Útočníci

Thomas Vanek (Buffalo Sabres)
Bilancia týždňa: 4+3

Rakúsky útočník, ktorý si mohol vybrať svoju hokejovú príslušnosť (na výber mal Česko, Slovensko a Rakúsko) má za sebou perfektný štart do sezóny. Od začiatku skráteného ročníka patrí medzi najlepších hráčov ligy a svoje kanonierske schopnosti potvrdil aj v uplynulom týždni. Raz skóroval v dueli s Carolinou, ktorý „šable“ prehrali 1:3. Prihrávku zaznamenal v zápase s Torontom. Aj v tomto zápase Buffalo ťahalo za kratší koniec a do tabuľky si pripísalo bod po prehre po predĺžení 3:4. Najviac sa Vanekovi vydaril duel v Bostone. Buffalo zvíťazilo 4:7 a 29-ročný krídelník bodovo explodoval. Prežil druhý päťbodový večer v tejto sezóne, keď zaznamenal hattrick ku ktorému pridal dve asistencie.

John Tavares (New York Islanders)
Bilancia týždňa: 4+3

Draftová jednotka z roku 2009 je pre hokejových znalcom tvrdým orieškom. Niektorí experti mu predpovedajú veľkú budúcnosť, inými analytikmi je zas zatracovaný. 22-ročný center sa však sústredí na svoju hru a je najlepším hráčom nie príliš výrazných „ostrovanov.“ Bilanciou 1+2 sa zaskvel v dueli s Winnipegom, jeho vynikajúci výkon však stačil len na zisk bodu po tesnej prehre 5:4 po predĺžení. Jedným presným zásahom sa prezentoval v stretnutí v Pittsburghu. Islanders vyhralo 1:4. Skvelý výkon predviedol talentovaný mladík v New Jersey. Pod víťazstvo 4:5 po predĺžení sa podpísal dvomi gólmi a jednou prihrávkou na víťazný gól.

Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning) Bilancia týždňa: 0+7

Skúsený harcovník, ktorý nikdy nebol draftovaný kvôli predsudkom expertov o jeho nedostatočnej výške (175 centimetrov), si dokázal počas trinástich sezón v NHL vybudovať veľké meno. 37-ročný stabilný člen prvej formácie Tampy Bay sa dostal do výbornej fazóny aj v úvode skráteného ročníka. Najprv dvomi asistenciami pomohol zdolať Ottawu 6:4. Pri výhre „bleskov“ s Philadelphiou 5:1 sa blysol štyrmi „áčkami“ a poslednú, v poradí siedmu asistenciu týždňa, zaznamenal v derby s Floridou.