Main Content

Elitná zostava 24. kola Premier League podľa Sport7.sk

piatok, 1. február 2013 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 24. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 24. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League má po zápasoch, ktoré sa odohrali v priebehu tohto týždňa, odohraných už 24. kôl. Prinášame vám elitnú zostavu.

BRANKÁR

Julio Cesar (Queens Park Rangers) -
Posledný Queens Park Rangers uhral s druhým Manchestrom City na domácom ihrisku remízu 0-0, na ktorej mal veľký podiel brankár The Hoops Julio Cesar. Skúsený Brazilčan zlikvidoval niekoľko tutoviek Eastlands a chvíľami privádzal útočníkov Manchestru City až do zúfalstva.

OBRANCOVIA

Pablo Zabaleta (Manchester City) -
Vyššie spomínaného Cesara niekoľkokrát prevetral šikovnou strelou obranca Citizens Pablo Zabaleta, ktorý mal v tomto zápase na svojom rukáve kapitánsku pásku. Gól síce nedal, no jeho úlohou bolo predovšetkým brániť a podporovať z kraja útok čo robil na výbornú.

Ryan Shawcross (Stoke City) -
Stoke City viedlo v zápase proti Wiganu už 2-0, keď The Latics načal šikovným gólom skúsený stopér The Potters Ryan Shawcross. Hrnčiari nakoniec len remizovali 2-2, no Shawcross patril k najlepším hráčom na ihrisku.

Leighton Baines (Everton FC) -
Everton hostil húževnaté WBA, ktoré dvoma gólmi uzemnil domáci ľavý obranca Leighton Baines. Anglický reprezentant opäť preukázal, že je pre Karamelky nesmierne platným futbalistom. Vďaka trom bodom Everton stále živí šancu na účinkovanie v Lige Majstrov.

STREDOPOLIARI

Jordan Henderson (FC Liverpool) -
FC Liverpool zažil podobný zápas ako Stoke, keď viedol na pôde Arsenalu 0-2, no nakoniec odchádzal len s jedným bodom za remízu 2-2. Skvelý výkon v červenom drese predviedol Jordan Henderson, ktorý najprv prihral na gól Suarezovi a neskôr zvýšil po peknej akcii na rozdiel dvoch gólov.

Yohann Cabaye (Newcastle) -
Newcastle zvíťazil na pôde zdecimovanej Aston Villy 2-1, i keď dlho to vyzeralo na remízový duel. Posilnené Straky nakoniec dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, keď sa o víťazný gól postaral francúzsky legionár Yohann Cabaye.

James Mc Arthur (Wigan Athletic) – U vyššie spomínaného Shawcrossa sme
písali o tom ako  Wigan na Britannia Stadium vstal z mŕtvych, keď z 2-0 vyrovnal na konečných 2-2.Veľkú zásluhu na tom mal práve James Mc Arthur, ktorý na jeden gól svojho mužstva prihral a druhý po šikovnej akcii sám strelil.

Damien Duff (Fulham FC) -
V malom londýnskom derby si Fulham na domácej pôde poradil s West Hamom 3-1, pričom hviezdou zápasu sa stal írsky rýchlik Damien Duff, ktorý prihrával na dva góly Chalupárov.

ÚTOČNÍCI

Adam Le Fondre (Reading) -
Reading prehrával s Chelsea na domácom ihrisku do 87. minúty 0-2, no Adam Le Fondre si zrejme povedal, že Royals dnes prehrať nemôžu a dvoma exportnými gólmi rozosmutnil fanúšikov The Blues.

Wayne Rooney (Manchester United) -
Manchester United nebol v súboji so Southamptonom lepším tímom, práve naopak. The Saints hrali na Old Trafford výborne a nebyť dvoch zlepených gólov skvelého kanoniera Wayna Rooneyho pravdepodobne by odchádzali z Manchestru s plným bodovým ziskom, čo priznal aj kouč Red Devils Alex Ferguson.

Olivier Giroud (Arsenal FC) -
Francúzsky kanonier Olivier Giroud patril medzi najlepších hráčov Kanonierov v dueli proti Liverpoolu. Giroud najprv zužitkoval center Wilshera a znížil na 1-2, aby neskôr výbornou prihrávkou našiel Walcotta, ktorý prekvapil šikovnou strelou Reinu a vyrovnal na konečných 2-2.