Main Content

Liga majstrov - 3. predkolo: Žilina uhrala cennú remízu na ihrisku PFC Loveč

utorok, 27. júl 2010 21:03 | Autor: TASR

Liga majstrov - 3. predkolo: Žilina uhrala cennú remízu na ihrisku PFC Loveč
Liga majstrov - 3. predkolo: Žilina uhrala cennú remízu na ihrisku PFC Loveč

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina uhrali v utorňajšom prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2010/11 na pôde PFC Litex Loveč priaznivý výsledok, keď s bulharským majstrom remizovali 1:1.

Skóre duelu otvoril na štadióne Gradski v 65. min po výbornej prihrávke kapitána Róberta Ježa ofenzívny stredopoliar, resp. útočník Tomáš Majtán. O ďalších 14 minút sa po zaváhaní hosťujúcej obrany dostal k zakončeniu brazílsky legionár Wellington a vyrovnal na konečných 1:1. Nerozhodný výsledok a najmä strelený gól na pôde súpera dáva "žlto-zeleným" pred domácou odvetou, ktorá je na programe v stredu 4. augusta o 19.30 h na štadióne pod Dubňom v Žiline, reálnu šancu na postup do play-off (4. predkolo) európskej pohárovej súťaže číslo jeden.

PFC Litex Loveč (Bulh.) - MŠK Žilina (SR) 1:1 (0:0)

Góly
: 79. Wellington - 65. T. Majtán, ŽK: 71. Barthe, 87. P. Nikolov - 52. T. Oravec, 58. Piaček, rozhodovali: Kristinn Jakobsson - Sigurdur Oli Thorleifsson, Johann Gunnar Gudmundsson (všetci Isl.), 6000 divákov

Zostavy:
Litex: Galatto - Bodurov, Barthe, P. Nikolov, Zanev - I. Petkov, N. Jelenkovič (85. Janev), Sandrinho (73. Bratu), I. Popov - Wellington Brito da Silva "Tom" (89. G. Milanov) - Niflore
Žilina: Dúbravka - Ľ. Guldan, Piaček, Šourek, V. Leitner - Bello - Rilke (78. Zošák), Jež, T. Majtán - Ceesay (69. Lietava), T. Oravec (87. Chupač)

Vo výbornej futbalovej atmosfére sa v prvom polčase oba tímy zamerali na pozornú defenzívu, napriek tomu vznikli na oboch stranách zaujímavé situácie volajúce po góle. V prvej obrovskej šanci duelu sa ocitol v 12. min Oravec, nikým nekrytý však namieril z desiatich metrov len do domáceho brankára. V ďalších minútach prevzali iniciatívu Bulhari, zmohli sa však len na niekoľko striel z väčších či menších vzdialeností, ktoré nemierili medzi tri žrde. V 18. min sa po sóle cez pol ihriska dostal do dobrej pozície kapitán Popov, jeho pokus však išiel vedľa Dúbravkovej svätyne. Po akcii aktívneho Popova sa dostal v 22. min k odrazenej lopte Wellington, ale jeho volej nenarobil slovenskému tímu žiadne starosti. Po polhodine hry mohli ísť do vedenia Žilinčania, no Jež namiesto strely zbytočne volil prihrávku Oravcovi do ofsajdovej pozície. V 40. min zakončoval efektne nožničkami ale nepresne Niflore. V 44. min mal možnosť priameho kopu z približne 18 metrov Popov, jeho strelu však zblokoval Piaček. Na opačnej strane to ešte v nadstavenom čase skúšal spoza šestnástky neúspešne Ceesay.
 
Po zmene strán začali aktívnejšie hráči MŠK, Leitner zahrával v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd dva rohové kopy. V 56. min si loptu postavil na priamy kop z veľkej vzdialenosti Rilke a mieril veľmi nepresne. Minútu pred uplynutím hodiny hry mali obrovskú možnosť aj domáci. Po faule Piačeka na Niflora sa k štandardke z hranice šestnástky postavil Petkov a opečiatkoval pravú žrď slovenskej bránky. Tento okamih naštartoval hráčov Litexu, Žilinčania sa však ubránili a na konci 65. min udreli. K odrazenej lopte za domácu defenzívu sa dostal Jež, z bránkovej čiary našiel spätnou prihrávkou Majtána, ktorý zo 14 metrov prekonal brankára bulharského mužstva - 0:1. V 76. min mohol zvýšiť vedenie hostí Bello, namieril však vedľa pravej žrde a slovenský majster pykal. V 79. min zaváhal pri odkope Piaček a Wellington v páde vyrovnal - 1:1. V záverečných minútach mali ešte oba tímy vo vytrvalom daždi niekoľko možností, ani jedna z nich sa však neujala a skóre sa už nezmenilo. Spokojnejší môžu byť po konečnom hvizde hráči Žiliny, ktorí majú pred odvetou väčšie šance na postup do ďalšej fázy.