Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších futbalových prekvapení mesiaca január

utorok, 29. január 2013 17:28 | Autor: Richard Weinfortner

Január je v mnohých európskych ligách ešte časom prestávky pred jarnou časťou, no napriek tomu sme sa počas neho dočkali hneď niekoľkých futbalových výsledkov, ktoré prinajmenšom šokovali.

Fiorentina – Pescara 0:2 (Serrie A) – 6.januára




Prekvapenia boli k videniu najmä v anglickom FA Cupe, no nezaostali v tomto smere ani národné ligy v Španielsku, Taliansku, či Holandsku. Ponúkame 5 najväčších futbalových prekvapení januára, pričom sme vychádzali najmä z predzápasových kurzov. Prvým prekvapením bola výhra Pescary na pôde Fiorentiny.

Aktuálne šieste mužstvo Serie A sa snaží naháňať AC Miláno, na ktoré stráca bod a Inter, na ktorý stráca 4 body. Tým by si mohli na úkor niektorého z milánskych celkov zabezpečiť účasť v predkole Európskej ligy. Zároveň si však musí dať pozor na Cataniu, AS Rím a Udinese, ktorí sa držia v tesnom závese. K tomu potrebuje jednoznačne vyhrávať domáce zápasy a zbierať čo najviac bodov aj na trávnikoch súpera. Pescara sa drží aktuálne na 17.mieste a má náskok dvoch bodov pred FC Janov, ktorý aktuálne zostupuje. Aj preto mal byť tento zápas povinnou jazdou pre Fiorentinu s plným bodovým ziskom. A možno práve to bol kameň úrazu. Po bezgólovom prvom polčase sa trafil v 57. minúte Jonathas po prihrávke Slováka Vladimíra Weissa a hostia prekvapujúco viedli. Fiorentina využila všetky tri svoje striedania, no ani to jej nebolo nič platné. V 90.minúte výsledok definitívne spečatil Mervan Celik. Domáce mužstvo prestrieľalo súpera 15:3 (ak berieme do ohľadu len presné strely), kopalo až 25 priamych a 9 rohových kopov, ale nebolo to nič platné. Brankár Pescary Perin predviedol vynikajúci výkon a najmä vďaka nemu došlo k jednému z najväčších futbalových prekvapení v januári. Najväčšie svetové stávkové kancelárie vypísali na výhru Pescary priemernú kurz okolo 11,4.

Odporúčané články