Main Content

KOMENTÁR: NHL kašlala na Višňovského, teraz on na ňu!

utorok, 15. január 2013 13:50 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: NHL kašlala na Višňovského, teraz on na ňu!
KOMENTÁR: NHL kašlala na Višňovského, teraz on na ňu! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Ofenzívny obranca Ľubomír Višňovský je pevne rozhodnutý zostať na Slovensku a ďalej hrať za Slovan Bratislava, čo má nielen u nás veľkú odozvu. V zámorí sa síce skončila výluka, ktorá trvala oficiálne 113 dní, ale počas nich si zdraví hráči našli miesto hlavne v Európe a zranení mali aspoň čas sa poriadne doliečiť, pretože ten by im ich kluby nedali. NHL si myslí, že teraz sa všetci hokejisti s radosťou pohrnú na severoamerický kontinent, ale v tom sa mýli. Veľkej väčšine hráčov sa totiž za more nechce, veď komu by sa aj chcelo opätovne začínať sezónu, keď tá skutočná čoskoro končí.

Hráči sa síce vracajú do svojich klubov, ale ich jedinou motiváciou sú peniaze, veď vlastne o ne aj v štrajku bojovali. O tie ide v prvom rade aj NHL, ktorá sa bude teraz snažiť napraviť si reputáciu. Preto sa netreba čudovať, že na jediného rebela Višňovského, ktorý zo seba nerobí handru, sa bude snažiť zatlačiť všetkými možnými metódami. Tu nejde o to, že NHL nášho hokejistu tak potrebuje, ale tu ide o dokázanie si moci, po ktorej táto súťaž tak túži.

NHL pripomína jednu veľkú grotesku a v najbližšom čase sa nič nezmení. Skrátená sezóna žiadnu hernú kvalitu neprinesie. Jej jedinou úlohou bude, čo najskôr aspoň zmierniť finančné straty. Každý klub počas 99 dní trvajúcej základnej časti odohrá 48 zápasov, takže vlastne zápas bude každý druhý deň. To znamená, že hamburgery pôjdu hlavne v USA na dračku. Tam je totiž skutočných fanúšikov hokeja menej ako šafranu, ale Američania radi platia za vzrušenie, a to prináša v hokeji play-off . Preto sa pripravte na záplavu kecov o tom, že každý jeden zápas základnej časti bude vlastne ako play-off.

Je logické, že nielen Višňovskému sa do tejto komédie nechce, ale v prípade nášho obrancu môže ísť aj o niečo iné. Ten má totiž NHL v zuboch už dlhšie. Od začiatku svojej zámorskej kariéry hrával osem rokov v Los Angeles Kings a tam chcel aj naďalej zostať, ale v roku 2008 ho poza jeho chrbát vymenili do Edmontonu, čo náš hokejista iba ťažko znášal. O dva roky neskôr sa vrátil opäť do slnečnej Kalifornie, ale počas tohto leta mu NHL pripravila ďalšiu krutú výmenu a nepomohla mu ani klauzula v zmluve, či súd. NHL sa strápnila vo Višňovského prípade aj pred dvoma rokmi, keď bol jej najproduktívnejším obrancom, ale to nestačilo nielen na nomináciu o najlepšieho obrancu, ale ani len na zápas hviezd.

Višňovský si vie v hlave spočítať svoje možnosti. Už má 36 rokov a za sebou množstvo zápasov, ktoré sa podpísali na jeho zdraví. Preto po žiadnom zápasovom maratóne netúži. Naopak, túži byť po svojej rodine a domove, a to všetko má v Bratislave. Hoci nemusí v hokeji už nič dokazovať, tak si ešte rád zahrá v kvalitnej súťaži, a to mu Slovan vďaka KHL vie ponúknuť. Navyše na Tehelnom poli vždy nájde dobrých fanúšikov, ktorí ho doslova milujú. Toto v NHL nezažil, hoci v nej za 11 sezón odohral toho veľa. Náš obranca je rozhodnutý zostať doma a NHL nepomôžu ani vyhrážky. Ak ho tak silno chcela mať na svojich ihriskách, tak nemala dopustiť štrajk.