Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (7.–13. 1.)

pondelok, 14. január 2013 12:51 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (7.–13. 1.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (7.–13. 1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Pre víkendový zápas Hviezd KHL 2013 mal minulý týždeň menej nahustnený program. Napriek tomu sa objavili hráči, ktorí vyčnievali nad ostatnými. Prinášame vám elitnú zostavu minulého týždňa.

Brankár

Vasilij Košečkin (Severstaľ Čerepovec) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 42 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný  gól, 0,5 inkasované gólu na zápas, 1 shutout, 97,6% úspešnosť zásahov

29-ročný gólman v uplynulom týždni v KHL zabezpečil svojmu tímu šesťbodový prírastok v tabuľke. Najprv sa prezentoval 17 úspešnými zákrokmi v Mytišči, udržal si čisté konto a doviedol Severstaľ k víťazstvu 0:3. Vo štvrtok Čerepovec cestoval do výborného Jaroslavľu a dokázal zvíťaziť aj tam pomerom 1:3, keď Košečkin pustil za svoj chrbát len jednu z 26 striel súpera. V tomto týždni si udržal skvelú 97,6% úspešnosť zásahov a právom mu patrí miesto v bránkovisku v našej Elitnej zostave.

Obrancovia

Rafael Batyršin (Atlant Mytišči) Bilancia týždňa: 1+3

Rafael Batyršin sa do našej Elitnej zostavy prebojoval na základe jeho vynikajúceho výkonu zo štvrtkového zápasu proti Viťazu Čechov. Po tom, čo Mytišči v utorok prehralo s Čerepovcom 0:3, si domáci hokejisti napravili chuť v poslednom hracom dni pred Zápasom hviezd KHL, keď svojmu súperovi nastrieľali sedem gólov a zvíťazili 7:3 aj vďaka skvelej bilancii 1+3, ktorú tento 26-ročný zadák zaznamenal. Navyše jeho presný zásah bol aj víťazný.

Ľubomír Višňovský (HC Slovan Bratislava)
Bilancia týždňa: 0+2

Slovenský obranca je v posledných dňoch veľmi kontroverznou osobnosťou, keďže prejavuje nezáujem vrátiť sa do Zámoria, kde má podpísaný kontrakt s New Yorkom Islanders. 36-ročný bek sa však sústredí predovšetkým na to, aby podával v drese bratislavského Slovana čo najlepšie výkony, čo potvrdil aj v utorok v zápase proti Čeľjabinsku, ktorý slovenský nováčik vyhral 4:3 po predĺžení. „Višňa“ sa podieľal na dvoch góloch svojho tímu a tak sa výraznou mierou podpísal pod zisk cenných dvoch bodov do tabuľky. 

Útočníci

Jonas Andersson (Atlant Mytišči) Bilancia týždňa: 4+1

Napriek tomu, že Batyršin zaznamenal v zápase s Čechovom (7:3) štyri kanadské body, ústrednou postavou tohto stretnutia sa stal švédsky krídelník Jonas Andersson. Ten sa podieľal na hladkom víťazstve svojho klubu štyrmi gólmi, ku ktorým pridal jednu gólovú prihrávku. Andersson sa tak vynikajúco rozlúčil s dresom Atlantu, keď bol v piatok vytrejdovaný do Torpeda Nižnij Novgorod.

Jakub Klepiš (HC Lev Praha) Bilancia týždňa: 1+3

Do našej Elitnej zostavy sa prebojoval aj zástupca českého nováčika z HC Lev Praha. Univerzálny útočník Jakub Klepiš sa v posledných dvoch zápasoch prezentoval výbornými výkonmi, keď najprv bilanciou 1+1 nedokázal zvrátiť prehru Leva 2:5 s Magnitogorskom a dvomi asistenciami sa zaskvel v štvrtkovom súboji s Čeľjabinskom 6:2, keď jedna z jeho prihrávok bola na víťazný gól Petra Vrána. 

Alexander Frolov (Avangard Omsk)
Bilancia týždňa: 2+2

Bývalý útočník Los Angeles Kings, či New Yorku Rangers, sa prezentoval v dvoch dueloch bilanciou dva góly, dve asistencie. Najprv jedným presným zásahom a prihrávkou sa prezentoval v pondelkovom meraní síl v Chabarovsku, Avangard zvíťazil 1:3. Majstrovi sveta z Bernu z roku 2009 sa podarilo skórovať aj v stredu. K úspešnému streleckému pokusu pridal aj víťaznú asistenciu a jeho tím sa tak mohol radovať z trojbodového zisku po víťazstve 3:5 v Novokuznecku.