Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (7.–13. 1.)

pondelok, 14. január 2013 12:45 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (7.–13. 1.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (7.–13. 1.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulého týždňa podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Štefan Žigárdy (MsHK DOXXbet Žilina) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 2 víťazstvá, 124 úspešných zákrokov, 5 inkasovaných gólov, 96,1% úspešnosť zásahov

28-ročný brankár sa výraznou mierou podpísal pod veľmi vydarený týždeň outsidera zo Žiliny. Žilinský brankár v utorok dopomohol svojmu tímu poraziť favorizované Košice, keď za svoj chrbát pustil len dve strely a ďalších 42 skončilo na jeho výstroji. Ďalších 43 úspešných zákrokov zaznamenal v piatkovom súboji s Banskou Bystricou. V bráne sa ocitol len jeden puk vyslaný z banskobystrickej hokejky a tak sa Žilina mohla radovať z vysokého víťazstva 6:1. Výsledok však neodpovedal priebehu hry, keďže sa Žigárdy mal čo obracať, aby zabezpečil svojmu tímu zisk troch bodov. Vo skvelých výkonoch pokračoval aj v nedeľu, počas ktorej si hokejky skrížili „vlci“ s lídrom zo Zvolena. Gólman Žiliny kryl 39, no to stačilo „len“ na zisk jedného bodu po prehre 1:2 po samostatných nájazdoch. V troch zápasoch tak na neho smerovalo neuveriteľných 129 streleckých pokusov a do brány sa dostalo len päť z nich.

Obrancovia

Matúš Rais (HK Nitra) Bilancia týždňa: 2+1

Mladý bek sa dostal do našej Elitnej zostavy predovšetkým kvôli výbornému utorku. Nitrania hostili Piešťany a zvíťazili 5:2, keď sa pod výhru domácich podpísal nitriansky zadák dvomi presnými zásahmi ku ktorým pridal jednu gólovú prihrávku.

Ján Dlouhý (MsHK DOXXbet Žilina)
Bilancia týždňa: 0+2

Skúsený obranca, ktorý túto sezónu pôsobí v Žiline robí v obrane spoločnosť Raisovi po tom, čo v sledovanom období zaznamenal bilanciu 0+2. Dva body za asistencie si do štatistík pripísal v dueli s Košicami, ktorý sa uskutočnil v utorok. Jedna z jeho prihrávok znamenala veľmi cenné a prekvapujúce víťazstvo, keď mal prsty vo víťaznom góle Vladimíra Škodu z 42. minúty mal aj 37-ročný bek. 

Útočníci


Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 2+4

V našej Elitnej zostave sa opäť ocitla „skalická dvojka“ Pálffy – Školiak. Slovenská hrajúca hokejová legenda naďalej žiari v našej lige. Tentoraz získala šesť bodov v troch dueloch, keď v utorok proti Zvolenu sa prezentoval dvomi gólmi a jednou asistenciou, pričom jeden z jeho gólov bol víťazný. Ďalšie tri kanadské body získal v nedeľu, v stretnutí s Popradom. Záhoráci zvíťazili vysoko 7:2 aj vďaka trom gólovým prihrávkam Pálffyho.

Vladimír Škoda (MsHK DOXXbet Žilina)
Bilancia týždňa: 3+0

Center „vlkov“ nastrieľal v troch zápasoch tri góly, ktoré pre jeho tím znamenali veľmi veľa. Škoda sa dvakrát strelecky presadil v utorkovom dueli s Košicami, ktorý Žilinčania dokázali prekvapujúco vyhrať po výsledku 4:2. Škoda vsietil dva góly z toho jeden znamenal víťazstvo jeho mančaftu. V piatok Žilina s prehľadom porazila Banskú Bystricu 6:1 a na zisku troch bodov sa opäť podieľal víťazným gólom, keď skóroval v 28. minúte.

René Školiak (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 0+4

Pálffyho „parťák“ Školiak sa do povedomia fanúšikov dostal v tomto týždni vďaka bilancii 0+4 v troch dueloch. Najprv v utorok prihrával na dva góly v stretnutí so Zvolenom (4:2), pričom jedna z jeho asistencií znamenala víťazstvo. Dve asistencie zaznamenal aj v dueli s Popradom a tak sa stal tretím útočníkom v našej Elitnej zostave za sledované obdobie.