Main Content

REBRÍČEK: 10 najmladších hráčov v Lige majstrov 2012/13

nedeľa, 13. január 2013 15:28 | Autor: Richard Weinfortner

Liga majstrov nie je súťažou, kde by tímy obyčajne dávali šancu zahrať si hráčom v juniorskom vetu. Napriek tomu sa z času na čas takýto hráč objaví. Prečítajte si rebríček 10 najmladších hráčov, ktorí sa predstavili v tejto sezóne.

Nick Powell (Manchester United, 18 rokov a 7 mesiacov)


Nicholas Edward Powell sa narodil 23.marca 1994 v meste Crewe. Svoju futbalovú kariéru začal v miestnom tíme Crewe Alexandra, za ktorý odohral počas dvoch sezón 55 zápasov na poste ofenzívneho záložníka. V druhej sezóne v Crewe Alexandra sa stal najlepším strelcom tímu s 15 presnými zásahmi. Do Manchestru United prestúpil v lete roku 2012 za 6 miliónov libier. Po príchode do Manchestru si vzal číslo 25, ktoré nosil aj v Crewe a uvoľnil mu ho Antonio Valencia. V súťažných zápasoch sa v drese Manchestru predstavil 6krát. V Premier League má na konte jeden gól, keď prispel k víťazstvu nad Wiganom 4:0.
Vo veku 18 rokov, 7 mesiacov a 28 dní nastúpil na zápas Galatasaray – Manchester United, v ktorom domáci zvíťazili Yilmazovým gólom 1:0. Powell hral v základnej zostave a v 74.minúte ho nahradil Ashley Young. Druhýkrát sa v Lige Majstrov predstavil v poslednom zápase skupiny, doma proti mužstvo CFR Cluj a jeho tím prehral rovnako 0:1.