Main Content

1. Bundesliga: Jendriškov úspešný 90-minútový debut za Schalke 04

štvrtok, 22. júl 2010 16:08 | Autor: TASR

Slovenský futbalový reprezentant Erik Jendrišek absolvoval v stredu svoj debut v drese nemeckého veľkoklubu Schalke 04, kam prestúpil z konkurenčného 1. FC Kaiserslautern.

Dvadsaťtriročný rodák z Trstenej sa po predĺženej dovolenke v súvislosti s jeho účasťou na MS 2010 v JAR len v utorok ráno zapojil do prípravy s bundesligistom, hlavný kouč Felix Magath mu však už na druhý deň doprial plný 90-minútový debut v priateľskom stretnutí proti LASK Linz. Jendrišek figuroval v základnej zostave na ľavej strane stredu poľa, po zmene strán sa presunul na hrot. O triumfe mužstva z Gelsenkirchenu rozhodol v prvom polčase v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd brazílsky útočník Edu.
"Nechal som hrať Erika celý zápas, aby získal potrebnú silu. Na oboch postoch, na ktorých nastúpil, zanechal uspokojivý dojem," povedal prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky Schalke na adresu slovenského reprezentanta Felix Magath a dodal: "Celkovo môžem byť s výkonom v dueli s Linzom spokojný. Vzhľadom na to, že bolo veľmi teplo a my sme v plnom tréningu, to bolo celkom dobré."

LASK Linz (Rak.) - Schalke 04 (Nem.) 0:2 (0:2)
Góly: 36. a 37. Edu, 7000 divákov

Zostava Schalke: Schober (46. Unnerstall) - Moritz (68. Reginiussen), Höwedes (46. Papadopoulos), Metzelder, Schmitz (46. Matip) - Kluge, Rakitič (46. Jones) - Hao, JENDRIŠEK - Edu (68. Pourie), B. Müller (46. Baumjohann)