Main Content

NBA: Cleveland sa zbavuje dresov LeBrona, dajú ich bezdomovcom

streda, 21. júl 2010 12:13 | Autor: TASR

Z náhlej zmeny vzťahu obyvateľov Clevelandu k hviezde basketbalovej NBA LeBronovi Jamesovi môžu mať radosť bezdomovci na juhu Floridy.



Fanúšikovia Cleveland Cavaliers sa po podpise zmluvy Jamesa s klubom Miami Heat začali húfne zbavovať dresov a ďalších predmetov súvisiacich s hráčom, ktorý bol uplynulých sedem sezón lídrom tímu z Ohia. Aby dresy neskončili medzi odpadkami, spustila sieť reštaurácií Yours Truly v severovýchodnom Ohiu kampaň s cieľom zmeniť negatívne emócie na pozitívny cieľ. "Chceme z toho vyťažiť aj niečo dobré. Netúžime po ďalšej protilebronovskej kampani. Už toho bolo dosť," povedal jeden z iniciátorov akcie Beau Miller. Oblečenie, najmä však dresy s číslom 23, ktoré sa stali zo dňa na deň symbolom zrady, skončia v centrách pomoci pre bezdomovcov na Floride.

Miller spolu s troma priateľmi založili tiež internetovú stránku breakupwithlebron.com, kde ponúkajú na predaj tričká po 15 dolárov so sloganom: "To už nie je naše, ale vaše". Výťažok ide na konto clevelandskej misijnej pomoci.