Main Content

Liga majstrov: Pavel Hapal pred odvetou: "Jediné, čo ma zaujíma je postup"

utorok, 20. júl 2010 11:52 | Autor: TASR

Futbalistov úradujúceho slovenského ligového šampióna MŠK Žilina čaká v stredu večer neľahká úloha.


 
Zverenci trénera Pavla Hapala musia v odvetnom stretnutí 2. predkola najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu Ligy majstrov 2010/2011 proti maltskému majstrovi FC Birkirkara dobiehať jednogólový náskok súpera z prvého duelu. Tím z ostrova v Stredozemnom mori dokázal pred týždňom vyhrať na vlastnom štadióne nad "žlto-zelenými" najtesnejším rozdielom 1:0, keď sa o jediný presný zásah stretnutia postaral už v úvodnej minúte po zaváhaní brankára Dúbravku domáci stopér Nikola Vukanac. Žilinčania boli v ďalšom priebehu jasne lepším mužstvom, vypracovali si viacero šancí, ale vôbec si nepotykali s koncovkou.

Hráči MŠK sa natrápili aj v ďalšom zápase, sobotňajší úvodný duel nového ročníka Corgoň ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce však napokon zásluhou zvýšenej aktivity v druhom polčase dotiahli do víťazného konca a posilnili si sebavedomie pred stredajším vystúpením v Lige majstrov. "Verím, že mužstvu tento výsledok skutočne pomohol. Ani v jednom dueli sme zatiaľ nepredviedli to, na čo máme. Domáci zápas so Zlatými Moravcami nebol jednoduchý, ale zvládli sme ho a teraz sa už všetci stopercentne koncentrujeme len na stredajší súboj s Birkirkarou," povedal v rozhovore pre agentúru SITA český lodivod na lavičke "šošonov" Pavel Hapal.

Žilinčania sa budú musieť v súboji proti maltskému protivníkovi zaobísť bez dvojice zranených hráčov A-mužstva. Defenzívny univerzál a člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Mário Pečalka má problémy s chrbtom, pre ktoré sa len pomaly a postupne začína zapájať do tréningového procesu so spoluhráčmi. K dispozícii nebude ani talentovaný mladík Adam Žilák, ktorý si v dueli so Zl. Moravcami urobil silný výron členka a jeho nohu bude pár dní "zdobiť" sadra.

"V stredu večer si musíme dávať pozor ako v každom inom zápase. Vieme, kde nás tlačí topánka a presne to sa budeme snažiť napraviť. Chceme hrať nátlakovo, ofenzívne. Dôležité bude, aby sme si nielen vytvorili gólové príležitosti, ale začali ich aj premieňať," skonštatoval Pavel Hapal a pokračoval: "Jediné, čo ma teraz zaujíma, je postup do ďalšej fázy. Rozhodne nechceme skončiť už v 2. predkole, ale za každú cenu chceme ísť ďalej. V prvom zápase sme urobili chybu a teraz musíme urobiť všetko pre to, aby sme ju napravili."
 

Malťania si po úspechu v prvom súboji veria a plní optimizmu pricestujú aj pod Tatry. "Ak sa nám na Slovensku podarí zopakovať kolektívny a bojovný výkon z domáceho prvého stretnutia, myslím si, že môžeme v tejto prestížnej súťaži spôsobiť značný rozruch," netajil v rozhovore pre www.uefa.com ambície svojho mužstva stredopoliar Shaun Bajada, ktorý sa stal najlepším futbalistom Malty za uplynulý rok.

Stredajší zápas sa na štadióne pod Dubňom začína o 19.30 h a z pozície hlavného arbitra ho povedie Zsolt Szabó z Maďarska. Úspešnejšie mužstvo z tohto dvojzápasu sa potom v 3. predkole európskeho pohára číslo jeden stretne s lepším z dvojice PFC Litex Loveč (Bulh.) - FK Rudar Pljevlja (Č. Hora).