Main Content

Elitná zostava 18. kola Premier League podľa Sport7.sk

streda, 26. december 2012 11:09 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 18. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 18. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League si nedopriala oddych ani pred Vianočnými sviatkami. Prinášame vám elitnú zostavu 18. kola.



BRANKÁR


Michel Vorm (Swansea City) - Za najlepšieho brankára kola sme tento krát zvolili uzdravenú jednotku Labutí zo Swansea, Michela Vorma, ktorý v zápase proti Manchestru United predviedol viacero skvelých zákrokov a aj vďaka nemu The Swans získali na Liberty Stadium aspoň jeden bod.

OBRANCOVIA


Cesar Azpilicueta (Chelsea FC)
- Chelsea v nedeľu v zápase s Aston Villou vyšlo prakticky všetko na čo jej hráči siahli. Modrú kanonádu spustil gól Fernanda Torresa po výbornom centri Cesara Azpilicuetu. Tento španielsky mladík robil po celých 90 minút hosťom v defenzívne poriadny vietor a prakticky ho nedokázali zastaviť.

Martin Škrtel (FC Liverpool)
- S veľkou radosťou môžeme konštatovať, že do zostavy kola sa dostal aj slovenský legionár Martin Škrtel. Opora Liverpoolu otváralA v zápase proti Fulhamu skóre expresnou bombou do ľavého horného roku,  pričom The Reds nakoniec zvíťazili vysoko 4-0.

Maynor Figueroa (Wigan Athletic) -
Wigan síce na domácom ihrisku podľahol Arsenalu 0-1, no keby nebolo sporného gólu z penalty The Latics mohli získať minimálne bod. Výborný výkon v domácom drese predviedol stopér Figueroa, ktorý ubránil všetky útočné esá Kanonierov.

Patrice Evra (Manchester United)
- Manchester United remizoval na pôde Swansea 1-1, čo je pre Red Devils bodová strata, navyše keď Labute mali jeden poriadny útok za celý zápas. Skóre otváral v 16. minúte gólom po presnej hlavičke Patrice Evra, ktorý si počas celého zápasu svoju pozíciu zastal na výbornú.

STREDOPOLIARI


Ramires (Chelsea FC)
- Ramires sa v zápase Chelsea s Aston Villou dostal na ihrisko až po hodine hry, keď vystriedal Franka Lamparda, no za tento čas toho stihol viacej, ako niektorí hráči za celý zápas. Šikovný brazílsky reprezentant skóroval dvakrát, pričom pri prvom góle poslal loptu brankárovi pomedzi nohy a pri druhom urobil z neho vďaka umiestnenej strele len štatistu.

David Luiz (Chelsea FC) - Skvelý zápas v drese The Blues odohral pri výhre 8-0 aj David Luiz. Rafael Benítez zmenil tohto stopéra na defenzívneho záložníka a nová pozícia mu zatiaľ dokonale sedí. Luiz usilovne zbieral po celý zápas lopty v strede poľa a čerešničkou na torte jeho výkonu bol nádherný gól z priameho kopu, ktorým zvyšoval na 2-0.

Steven Gerrard (FC Liverpool) - Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard odohral pravdepodobne najlepší zápas v doterajšej sezóne. Populárny Stevie okrem presných prihrávok dokázal proti Chalupárom aj skórovať a tri body sú z veľkej časti aj jeho zásluhou.

Lucas Piazon (Chelsea FC) - Do zostavy kola sa prebojoval aj brazílsky debutant v drese Chelsea, Lucas Piazon, ktorý prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč zbierať skúsenosti, no stihol toho skutočne veľa. Po pár sekundách pobytu na trávniku presne prihral Ramiresovi na gól, pričom pred koncom zápasu bol faulovaný a zahrával penaltu, ktorú však za stavu 7-0 nepremenil.

Steven Pienaar (Everton FC) - Everton v napätom zápase proti londýnskemu West Hamu dokázal na jeho pôde získať všetky tri body (2-1), pričom veľmi dobrý výkon v drese Karameliek predviedol Juhoafričan Steven Pienaar, ktorý si, hokejovou terminológiou zapísal bilanciu 1+1.

ÚTOČNÍK


M
ichu (Swansea City) - Španiel Michu vedel, že v ťažkom zápase proti Manchestru United sa dostane možno len do jednej vyloženej šance, ktorú bude musieť premeniť. A tak sa aj stalo. Swansea ubránila drvivú ofenzívu Červených Diablov a získala skutočne zlatý bod aj vďaka 13-tému ligovému gólu Michua, ktorý sa tak osamostatnil na čele tabuľky najlepších strelcov Premier League.