Main Content

KOMENTÁR: Madridská Real-lita

pondelok, 24. december 2012 12:16 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR:  Madridská Real-lita
KOMENTÁR: Madridská Real-lita | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Madridská Real-lita

Najslávnejší, najväčší, kráľovský... Iba vymenovaním celého množstva superlatívov, ktoré právom patria k madridskému Realu, by sa bez problémov dal napísať tento komentár. V týchto časoch síce žiadne nové v rýchlom slede nepribúdajú, ale všetky staré osvedčené platia a každý ich so (škodo)radosťou rád pripomenie. Veď v tomto čase sú si vraj ľudia k sebe bližší.

To len čelo tabuľky sa Realu Madrid každým zápasom viac a viac vzďaľuje. A momentálne naň Real nedovidí ani v tom prípade, keby si našiel pod vianočným stromčekom výkonný ďalekohľad. Túto ligovú sezónu tak môžu v Španielsku odpískať už počas vianočných sviatkov, pretože to by v Barcelone museli ísť na nejakú operáciu všetci naraz, aby sa začalo v Primera Division diať niečo zaujímavé.

Pre celé Španielsko je to veľké mínus, pretože v ich výkladnej skrini nebude zrejme žiadne vzrušenie, čo logicky zníži o ňu záujem, čo nepomôže ekonomike nielen klubov, ale aj celej krajiny, ktorá je slušne povedané na tom momentálne, podobne, ako Real Madrid. Ale prečo je na tom majster tak biedne?

Tak túto otázku si kladie snáď každý, ale jednou z hlavných príčin môže byť fakt, že Mourinha dobehol vlastný tieň. V minulej sezóne podľa očakávaní s Realom triumfoval a k tomu prekonal všetky historické tímové rekordy, pretože mal tím! V tejto zažíva pocity trénerov, ktorí nastupovali po ňom na lavičku v jeho predchádzajúcich pôsobiskách. Mourinho je trénerská kobylka, ktorá zo svojich zverencov dostane všetko, odskáče preč, ale pre jeho nasledovníkov už nič nezostane. Teraz sa mu prvýkrát stalo, že dobre nenačasoval svoj odchod, respektíve vyšťavil svojich hráčov skôr ako plánoval.

Real Madrid hrá podľa očakávania, ale o rok skôr, ako bolo v plánoch. Už na začiatku sezóny to portugalský mág videl, ale ani jeho čáry-máry nepomáhajú. Právom kope do vlastných radov, pretože z jeho zverencov sú momentálne maximálne iba bieli baleťáci. Ronaldo sa po monokli viac stará o svoj výzor ako góly, Casillas v tejto sezóne nechytil ešte ani taxík, ale chrípky sa báť nemusí, lebo ani tú by nechytil a čo by dal Ramos teraz za to, aby pri nebezpečnej akcií súpera dokázal odkopnúť loptu kdesi na mesiac...

Momentálne nemá Real Madrid vo svojom strede človeka, ktorý by ho okamžite vedel dostať zo súčasnej situácie, ale takého ani v zime angažovať nemôže, lebo taký nejestvuje. Pomôcť si môže jedine sám, ale iba v tom prípade, ak všetci v ňom budú ťahať za jeden koniec povrazu. Ak bude chcieť túto sezónu ešte zachrániť, tak trojuholník vedenie - realizačný tím - hráči musí opäť vytvoriť jeden zohratý tím, veď silu reťaze odjakživa určuje najslabšie ohnivko. Real Madrid do konca sezóny čaká už možno iba takých 10-15 dôležitých zápasov, čo by pri jeho sile, ak ju teda dokáže opätovne prezentovať, mal zvládnuť.