Main Content

Elitná zostava Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (16.–22.12.)

nedeľa, 23. december 2012 12:22 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (16.–22.12.)
Elitná zostava Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (16.–22.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Marek Šimko (HKm Zvolen) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 57 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 1 shutout, 96,6% úspešnosť zásahov

Gólman Zvolena opäť ovládol štatistiky posledného týždňa v slovenskej extralige. V stredajšom dueli v Poprade pochytal všetkých 31 striel a pripísal si do štatistík v poradí štvrtý shutout v sezóne. Jeho tím zvíťazil jednoznačne 0:4. O dva dni hokejisti spod Pustého hradu hostili Piešťany. Zvíťazili 3:2 po predĺžení, keď Šimko kryl 26 striel a vychytal tak pre svoj tím dva body. 24-ročný brankár tak opäť opanoval slovenskú extraligu a dlhodobo patrí medzi najlepších hráčov našej najvyššej hokejovej súťaže.

Obrancovia


Richard Lintner (Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 2+1

Skúsený harcovník sa prezentoval v uplynulých siedmich dňoch tromi kanadskými bodmi, keď dvakrát skóroval a jeden gól pripravil svojim spoluhráčom. Dvomi gólmi pomohol svojmu celku poraziť silnú Skalicu 4:3, keď v 33. minúte jeho presný zásah znamenal víťazstvo Trenčanov. V piatkovom súboji s Košicami, v ktorom vojaci prehrali vysoko 3:9 zaznamenal jednu asistenciu a potvrdil tak svoju hernú pohodu.

Martin Vyrúbalík (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 1+1

Obrannú dvojicu s Lintnerom tentoraz vytvoril bek Skalice Martin Vyrúbalík. Ten si pripísal do štatistík bilanciu 1+1, ktorú dosiahol v piatkovom zápase s Banskou Bystricou. Pomohol tak svojmu klubu k hladkému víťazstvu 5:1.

Útočníci


Radovan Puliš (HKm Zvolen) Bilancia týždňa: 2+2

Po miernom výpadku resp. nevydarených zápasoch sa Zvolen po reprezentačnej prestávke opäť dostal do optimálnej formy a v dvoch dueloch si pripísal do tabuľky päť bodov. Veľkou mierou sa o to postarali spomínaný brankár Marek Šimko a útočníci Radovan Puliš s Lukášom Juríkom. Tí figurujú v našej Elitnej zostave. Krídelník Zvolena, Radovan Puliš, hviezdil predovšetkým v dueli v Poprade. Pod víťazstvo 4:0 sa podpísal dvomi gólmi a jednou gólovou prihrávkou. Jeden z jeho gólov bol víťazný. Jednu asistenciu si pripísal v dueli s Piešťanmi a zaknihoval tak vydarený týždeň.

Lukáš Jurík (HKm Zvolen) Bilancia týždňa: 2+2

Najproduktívnejší hokejista našej najvyššej hokejovej súťaže podáva stabilné výkony a ako kapitán patrí medzi ťahúňov svojho mužstva. Dôležitú rolu hral aj v minulom týždni, keď v stredajšom stretnutí s Popradom (0:4) skončil jeden puk z jeho hokejky v sieti a taktiež zaznamenal jednu gólovú prihrávku. Rovnakú bilanciu 1+1 si odniesol aj zo zápasu s Piešťanmi, keď skóroval už v prvej minúte a asistoval na víťazný gól Brabenca v predĺžení.

Miroslav Lažo (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 3+1

Okrem skalického Vyrúbalíka sa do Elitnej zostavy prebojoval aj Miroslav Lažo, ktorý patril medzi najproduktívnejších hráčov týždňa svojho klubu, keď rovnaký počet bodov ako Lažo – 4 mal iba Žigmund Pálffy (1+3). Lažovi sa strelecky darilo. V stredu skóroval dvakrát, Skalici to však k bodom nepomohlo, keď prehrala s Trenčínom 4:3  v riadnom hracom čase. Záhoráci si však zaváhanie z Trenčína vynahradili v domácom dueli s Banskou Bystricou, ktorú porazili 5:1 aj s prispením 35-ročného krídelníka, ktorý raz zaťažil konto hosťujúceho Slipčenka a k presnému zásahu pridal aj jedno „áčko.“