Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 momentov futbalového roku 2012

sobota, 22. december 2012 16:42 | Autor: Jakub Mihálik

Rok 2012 priniesol vo futbale veľa zaujímavých udalostí. Prinášame vám rebríček 10 udalostí, ktoré podľa nás najviac rezonovali vo verejnosti.

Kolaps priamo na ihrisku




17. marca hráč Boltonu Wanderers Fabrice Muamba utrpel srdcovú príhodu a skolaboval počas prvého polčasu štvrťfinále FA Cupu medzi Tottenhamom a Boltonom. Po dlhom ošetrovaní personálom prítomným na štadióne a kardiológom, ktorý bol na štadióne ako fanúšik, bol Muamba prevezený na jednotku špeciálnej srdečnej starostlivosti v jednej z londýnskych nemocníc. Manažér Boltonu, Owen Coyle a klubový kapitán Kevin Davies Muambu sprevádzali pri prevoze. Zápas bol prerušený a aj ďalší zápas Boltonu bol presunutý na iný termín.

Klubový lekár Boltonu neskôr potvrdil, že Muamba musel podstúpiť viacnásobnú masáž srdca defibrilátorom. Muamba podľa svojich slov prežil svoju smrť. Vo svetle tohto momentu je fakt, že na odporúčania lekárov musel Muamba ukončiť profesionálnu kariéru len nepodstatným faktom. Jeden  z najsledovanejších momentov tohto roku mal teda nakoniec šťastný koniec.
 

Odporúčané články