Main Content

Elitná zostava 16. kola Primera Division podľa Sport7.sk

streda, 19. december 2012 14:04 | Autor: Anton Martinka

Elitná zostava 16. kola Primera Division podľa Sport7.sk
Elitná zostava 16. kola Primera Division podľa Sport7.sk | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala španielska Primera Division kompletným 16. kolom, ktoré nám prinieslo len úbohých 17 gólov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa Sport7.sk.

BRANKÁR

Kiko Casilla (Espanyol Barcelona) - Real Madrid cez víkend potvrdil, že je v hernej kríze, keď si na domácej pôde vylámal zuby na Espanyole, s ktorým len remizoval 2:2. Hrdinom zápasu bol brankár hostí Kiko Casilla, ktorý napriek dvom inkasovaným gólom svoje mužstvo vo viacerých momentoch podržal a  Pusinky si na ňom takpovediac vylámali zuby.
 
OBRANCOVIA

Adriano (FC Barcelona) - Brazílčan Adriano, ktorý pred sezónou nepatril medzi tradičných členov základnej zostavy Barcelony, naďalej udivuje svojimi skvelými výkonmi a v súčasnosti patrí medzi najdôležitejších hráčov tímu Tita Vilanovu. Pravý obranca aj tento víkend v šlágri kola proti Atleticu Madrid potvrdil svoju formu, keď za nepriaznivého stavu prekrásnou strelou z boku ihriska vyrovnal na 1-1. Dani Alves bude mať čo robiť, aby sa Adrianovi vyrovnal...

Martin Demichelis (Malaga) – Výber najlepšieho stopéra víkendových zápasov nám uľahčil Martin Demichelis, ktorý strelil otvárací gól duelu na pôde Sevilly a keďže Malaga vyhrala napokon 0:2 bol zároveň víťazný. Demichelis mal ako stopér aj veľký podiel na čistom konte svojho brankára Wilfreda Daniela Caballera.

Fabio Coentrao (Real Madrid) -
Jednou zo svetlých stránok Realu Madrid vo víkendovom zápase proti Espanyolu bol výkon ľavého obrancu Fabia Coentra. Portugalec sa po zranení predviedol naozaj v skvelom svetle, keď strelil jeden z dvoch gólov Pusiniek. Na ľavej strane nemal konkurenciu.

STREDOPOLIARI


Joaquín (Malaga) -  31-ročný záložník Malagy Joaquín sa teší v poslednej dobe dobrej forme a v našej elitnej zostave sa nachádza podobne ako minulý týždeň. V zápase proti Seville bol na pravom krídle nebezpečný pre obranu domácich počas celého duelu a v 49.minúte asistoval na víťazný gól Demichelisa.

Sergio Busquets (FC Barcelona)
– Španielsky záložník v náročnom stretnutí proti Atléticu Madrid držal celý zápas stred poľa a potvrdil, že patrí medzi najlepších defenzívnych záložníkov súčasnosti. Busquets po dlhšej dobe aj skóroval, keď v 45.minúte upravoval na 2-1.

Andrés Iniesta (FC Barcelona) – Jeden z hlavných kandidátov na Zlatú loptu Andrés Iniesta si aj v šlágri kola proti Atléticu Madrid splnil svoju úlohu a bol hnacím motorom Blaugranas. V 45.minúte asistoval na vyrovnávajúci gól Adriana a v druhom polčase vďaka jeho skvelej práci v strede poľa nemalou mierou prispel k pohodlnému udržaniu vedenia.

Rubén García (Levante) – Hrdinom zápasu Real Zaragoza – Levante bol hosťujúci krídelník Rubén García, ktorý sa v 19.minúte postaral o jediný presný zásah stretnutia, vďaka čomu si  Levante upevnilo svoju šiestu priečku v tabuľke s len bodovým mankom na štvrtú Malagu.

Odporúčame: Elitná zostava 16.kola Premier League

ÚTOČNÍCI

Lionel Messi (FC Barcelona) –Pri súčasnej forme Lionela Messiho sa elitnej zostavy bez jeho mena len tak skoro nedočkáme. “Rezervačku” na tento post si Messi vyzdvihol opäť, keď dvoma gólmi v druhom polčase zrazil na kolená Atlético Madrid, ktoré tajne dúfalo, že by mohlo Barcelonu zdolať. Messi má v tomto roku na konte už neskutočných 90 gólov, v La Lige 25 a tabuľku strelcov sezóny tak vedie pred Falcaom (17) a Ronaldom (14).

Kike Sola (Osasuna) - V zápase Getafe s Osasunou (1:1) sa všetko podstatné udialo behom záverečných piatich minút. Jednou z hlavných postav duelu bol útočník hostí Kike Sola, ktorého celozápasová snaha o otvorenie skóre bola vypočutá v 85.minúte. 

Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) - Baskický klub prežíva zlú sezónu. Trénera Marcela Bielsu však môžu tešiť výkony Aritza Aduriza, ktorý je momentálne hlavným ťahúňom Athletica Bilbao. Španiel potvrdil formu aj tento víkend, keď strelil jediný gól v zápase proti Mallorce a Bilbau zabezpečil ďalšie dôležité 3 body do tabuľky.