Main Content

Elitná zostava 17. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 18. december 2012 12:08 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 17. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 17. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 17. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Joe Hart (Manchester City) - Najlepším brankárom kola sa stál ochranca svätyne Manchestru City Joe Hart, ktorý v zápase svojho tímu na pôde Newcastlu United predviedol niekoľko skvelých zákrokov, ktorými privádzal útočníkov Strák do zúfalstva. Hart mal tak najväčší podiel na výhre Citizens 1-3.

OBRANCOVIA

Pablo Zabaleta (Manchester City) - Na spomínanej výhre úradujúceho šampióna Premier League mal veľký podiel aj šikovný pravý obranca Citizens Pablo Zabaleta, ktorý odohral opäť veľmi dobrý zápas a okrem výbornej práce, ktorú odviedol v defenzíve veľakrát dokázal nebezpečne podporiť aj útok.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) –
Až do 75-minúty bol duel na White Hart Lane bez gólov. Potom však prišiel moment stopéra domáceho Tottenhamu Jana Vertonghena, ktorý po štandardnej situácií pohotovo prekonal brankára Swansea Tremmela. Napokon  to bol gól víťazný a keď k tomu pripočítame čisté konto Kohútov Vertonghen ako základný pilier obrany nemohol v našom výbere chýbať. 

Kyle Naughton (Tottenham Hotspur)
- Po boku Vertonghena odohral výborný zápas aj ľavý obranca Kohútov Kyle Naughton, ktorému dal André Villas Boas šancu od začiatku duelu a on ho rozhodne nesklamal. Spoločne s Vertonghenom bol ústrednou postavou zadných radov domácich a platný bol aj pri kombinácií smerom dopredu.

STREDOPOLIARI

Yaya Touré (Manchester City) - Yaya Touré sa v poslednom čase dostáva do obdivuhodnej formy, pričom v zápase s Newcastlom bol skutočným režisérom svojho mužstva. Hlavne prvá prihrávka na gól Aguerovi bola ako vystrihnutá z futbalových učebníc. Neskôr Touré upravoval na konečných 1:3.

Abdel Taarabt (Queens Park Rangers)
- Londýnsky Queens Park Rangers si zapísal prvé víťazstvo v sezóne, keď na domácom Loftus Road zdolal Fulham tesne 2-1, pričom o oba góly posledného tímu tabuľky sa postaral krídelník mužstva Harryho Redknappa Abdel Taarabt.

Tom Cleverley (Manchester United) - Jeden z Fergusonových objavov, Tom Cleverley, dostal v zápase proti Sunderlandu šancu od začiatku zápasu a populárneho Fergieho istotne potešil, pretože predviedol sympatický výkon, ktorý korunoval utešeným gólom po krásnej akcii.

Santi Cazorla (Arsenal) – Najlepším hráčom 17. kola Premier League bol bez diskusie ofenzívny stredopoliar Santi Cazorla v službách Arsenalu Londýn.  Španielsky reprezentant bol ústrednou postavou zápasu na pôde Readingu, keď troma gólmi a jednou asistenciou mal najväčší podiel na vysokom víťazstve Gunners (2:5).

Anthony Pilkington (Norwich City) –
Norwich patrí medzi najväčšie prekvapenia tejto sezóny Premier League, keď po tomto kole okupuje peknú ôsmu priečku. Veľký podiel na výborných výkonoch má najmä dvojica krídelníkov Snodgrass – Pilkington. Druhý menovaný bol cez víkend hlavným strojcom víťazstva nad Wiganom (2:1), keď jeden gól strelil a na druhy prihrával.

ÚTOČNÍCI

Christian Benteke (Aston Villa
) - Najväčším šokom kola bola istotne výhra Aston Villy na ihrisku FC Liverpool 3-1. The Villans odohrali skvelý zápas, pričom hviezdou duelu bol belgický kanonier Christian Benteke, ktorý sa do čierneho trafil dvakrát.

Lukas Podolski (Arsenal)  - Okrem nezadržateľného Cazorlu hviezdil na pôde Readingu aj nemecký reprezentant Lukas Podolski, ktorý sa pričinil o vysoké víťazstvo Arsenalu (2:5) otváracím gólom a dvoma asistenciami.