Main Content

O triumfe Lacia nad Interom Miláno rozhodol Kloseho gól

nedeľa, 16. december 2012 11:30 | Autor: TASR

Gól Miroslava Kloseho z 82. minúty rozhodol o víťazstve futbalistov Lazia Rím v šlágri 17. kola najvyššej talianskej súťaže nad Interom Miláno 1:0.

Tím zo severu Talianska nevyužil možnosť priblížiť sa v tabuľke k Juventusu Turín, na ktorý stráca štyri body. Lazio sa triumfom priblížilo k druhému Interu, momentálne za ním na 4. mieste tabuľky zaostáva o jeden bod.

V súboji na Olympijskom štadióne v Ríme boli lepší hostia, ktorí si vypracovali množstvo šancí. V koncovke však mali problémy. "Dnes sme si vôbec nezaslúžili prehrať. Klose to však spravil skvele. Výsledok je daný a my ho musíme akceptovať," povedal tréner Interu Andrea Stramaccioni.

Lazio z posledných pätnástich vzájomných zápasov v lige zdolalo Inter len dvakrát. Na Olympijskom štadióne sa mu v poslednom čase darí. Doma naposledy prehralo v októbri, keď podľahlo FC Janov 0:1. Domáci tréner Vladimir Petkovič mal po zápase s Interom dôvod na radosť.

"Tím podal stopercentný výkon. Inter mal možno prevahu, ale do veľkých šancí sa nevedel dostať. Na tento výkon musíme nadviazať v ďalších zápasoch," povedal Vladimir Petkovič.

© WEBNOVINY