Main Content

NHL a odbory sa stále nedohodli, výluka trvá

piatok, 14. december 2012 09:00 | Autor: TASR

Federálni sprostredkovatelia sa snažili aj vo štvrtok nájsť kompromis v spore medzi funkcionármi hokejovej NHL a hráčskych odborov NHLPA.

Výluka naďalej trvá, za sebou má už 89 dní a v tejto chvíli to nevyzerá na jej ukončenie. Obe strany zatiaľ nerokovali po minulotýždňovom krachu rokovaní tvárou v tvár, k schôdzke však môže prísť už čoskoro.

Sprostredkovatelia z Federálneho úradu pre mediáciu a sprostredkovateľské služby sa snažia nájsť riešenie problematických otázok. Zástupcovia hráčskej asociácie sa stretli s mediátormi najskôr ráno a potom popoludní. Právnik NHLPA Steve Fehr sa osobne rozprával vo štvrtok s právnikom NHL Bobom Battermanom.

S mediátormi sa bavilo aj vedenie ligy. "Nie sme si istí, či máme práve teraz dôvod na ďalšie stretnutie s hráčskymi odbormi," povedal zástupca komisára NHL Bill Daly.


NHL sťahuje návrhy

"Očakávam, že mediátori budú súčasťou aj ďalšieho kola rozhovorov. Nechcel by som charakterizovať dnešné rokovania," uviedol v emaile pre AP Steve Fehr. NHLPA by chcela rokovať s NHL už v piatok. Sprostredkovatelia sa vo štvrtok dozvedeli, že naďalej platí vyhlásenie komisára ligy Garyho Bettmana z minulého štvrtka, podľa ktorého NHL sťahuje všetky svoje doterajšie návrhy. NHLPA mediátorom oznámila, že pre hráčov nie sú tieto návrhy v žiadnom prípade akceptovateľné.


Zrušené všetky zápasy

"Netušíme, čo bude ďalej nasledovať. Vôbec nevieme, čo sa dá urobiť. Očakávam, že sprostredkovatelia sa budú snažiť nájsť možnosti na ďalšie rokovania. Momentálne však nie sú žiadne v pláne. V základných otázkach sme nezaznamenali žiaden pokrok," uviedol Bill Daly. V NHL sú momentálne zrušené všetky zápasy do 30. decembra, čo je 43 % duelov celého ročníka. Neuskutoční sa ani novoročný Winter Classic a januárový Zápas hviezd. Pri poslednej výluke zrušili celý ročník 2004/05. V roku 1995 mala skrátená sezóna po januárovej dohode 48 duelov základnej časti.

© WEBNOVINY