Main Content

REBRÍČEK: TOP10 ázijských hráčov v histórií Premier League

štvrtok, 13. december 2012 14:20 | Autor: Richard Weinfortner

Aj v Ázií je nespočetné množstvo kvalitných futbalistov, ktorí majú talent a schopnosti na to, aby sa presadili v súťaži, akou je Premier League. Prinášame vám rebríček TOP10 ázijských hráčov v histórií anglickej ligy.

Li Tie (Čína)


Premier League nie je práve typickou destináciou pre futbalistov z Ázie. Tento rok by sme našli skutočne len zopár futbalistov, ktorí reprezentujú tento kontinent v anglickej najvyššej súťaži. Je to možno aj tým, že sa v histórii nenašlo príliš veľa takýchto hráčov, ktorí sa svojimi výkonmi výraznejšie zapísali do povedomia anglických fanúšikov. Tento rebríček je o hráčoch, ktorým sa podarilo toto nepriaznivé konštatovanie aspoň čiastočne prelomiť a dokázali, že aj v Japonsku, Južnej Kórei, či v Číne sa rodia kvalitní hráči.

Tento defenzívny záložník sa narodil v Číne a svoju profesionálnu kariéru rozbehol v svojom rodisku za Liaoning. V sezóne 2002/03 sa odtiaľ dostal na hosťovanie do Evertonu, za ktorý odohral 29 zápasov. Gól si v nich síce nepripísal, ale vzhľadom na jeho post to nebolo to, kvôli čomu oňho The Toffees prejavili záujem. Li Tie dokonca do Evertonu prestúpil a strávil tu 3 sezóny. Počas nich však dostal šancu nastúpiť len 3krát a niet sa čomu diviť, že neskôr prestúpil. Zostal však v Anglicku. Jeho ďalším zamestnávateľom sa stal Sheffield United. V roku 2008 sa vrátil do Číny do tímu Chengdu Blades. V súčasnosti je Li Tie asistentom trénera Guangzhou Evergrande Football Club v najvyššej čínskej súťaži.