Main Content

REBRÍČEK: 10 najlepších stredopoliarov Corgoň ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 13. december 2012 14:02 | Autor: Filip Chudý

Po skončení jesennej časti Corgoň ligy sme vám už priniesli rebríček jej najdôležitejších udalostí, najproduktívnejších hráčov a taktiež exkluzívny rebríček najlepších asistentov jesennej časti súťaže. Teraz nadišiel čas, aby sme sa pozreli na výkony jednotlivých hráčov podľa postov. Dnes sa zameriame na stredopoliarov.

Erik Grendel


Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 2
Počet asistencií: 2


Slovan sa v jesennej časti súťaže opieral o silný kolektív a hlavne jeho stredová formácia pracovala veľmi dobre a bola najlepšia v lige. Líder súťaže v strede poľa často pre problémy so zraneniami menil zloženie, ale Grendel si svoje miesto našiel vždy. Mal dôležitú úlohu pri prepojení obrany a útoku, čo sa mu aj darilo a Slovan mal tak v zápasoch takmer vždy územnú prevahu. Grendel sa dokázal zapísať aj do štatistík, pričom hlavne jeho gól v Banskej Bystrici po individuálnej akcií bol ukážkový.

Poznámka -
Do užšieho výberu, z ktorého sa zostavoval konečný rebríček boli zaradení iba hráči, ktorí odohrali na jeseň aspoň 10 zápasov, čiže nadpolovičnú väčšinu. Toto je výber stredopoliarov, ktorí operujú v centrálnej zóne. Rebríček krajných stredopoliarov zverejníme zajtra.