Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 bratských dvojíc vo svete futbalu

nedeľa, 9. december 2012 17:15 | Autor: Jakub Mihálik

Po minulotýždňovom pohľade na najúspešnejšie otcovsko-synovské dvojice, vám tento krát prinášame dvojice bratov, ktoré najviac ovplyvnili svetový futbal. Aj v tomto rebríčku nechýba slovenské zastúpenie. Posúďte sami, či sa naši slávni bratia v svetovej konkurencii nestratili.

Fabio a Paolo Cannavaro


Fabio Cannavaro sa môže, ako jeden z mála obrancov v histórii, popýšiť ocenením Hráč roka podľa FIFA. Ocenenie získal v roku 2006, keď ako kapitán talianskej reprezentácie doviedol azúrový tím na svetový vrchol. V tom čase už tridsaťtriročný Fabio bol na vrchole svojej výkonnosti, čo ocenil aj Real Madrid a čerstvého majstra sveta v roku 2006 angažoval. Fabio vynikal skvelou pozičnou hrou, tvrdosťou a skvelým výskokom, ktorým dokázal vymazať svoj výškový nedostatok (176 cm). Síce odchovanec Neapolu, Fabio počas svojej kariéry žiaril hlavne v Parme, Interi  a Juventuse. Na konci kariéry sa Fabio chcel vrátiť do Neapolu, no vedenie o majstra sveta nemalo záujem.

Aj preto si znova nezahral so svojim mladším bratom Paolom, s ktorým pôsobil už v Parme. Ten napriek tomu, že je dlhodobo stabilným členom obrany Neapolu, nikdy nedosiahol reprezentačnú úroveň. Preto  sú Cannavarovci v tom o rebríčku až na desiatom mieste.

Odporúčané články