Main Content

Najdrahšia jedenástka španielskej Primera Division

sobota, 8. december 2012 14:39 | Autor: Anton Martinka

Najdrahšia jedenástka španielskej Primera Division
Najdrahšia jedenástka španielskej Primera Division | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám druhú časť päťdielneho seriálu, v ktorom vám predstavíme najdrahšie jedenástky elitných líg sveta. Dnes sme tu s najcennejšou 11-kou španielskej Primera Division.

BRANKÁR

Iker Casillas (Real Madrid) - 35 miliónov eur

Zaradenie Ikera Casillasa na poste najdrahšieho brankára španielskej súťaže iste nie je prekvapením. Kapitán Realu Madrid a španielskej reprezentácie je už viac sezón po sebe považovaný za najlepšieho brankára súčasnosti, čo sa odzrkadľuje aj na jeho odhadovanej trhovej hodnote, ktorá sa vyšplhala až na 35 miliónov eur. Zaujímavosťou je, že jeho cena za posledné 3 roky napriek rastúcemu veku neklesá.

OBRANCOVIA

Dani Alves (FC Barcelona) – 30 miliónov eur

Hoci sa Danimu Alvesovi v tejto sezóne zatiaľ nedarí podľa predstáv (za čo môžu aj zranenia) brazílsky krajný obranca stále patrí medzi elitnú defenzívnu špičku španielskej ligy. Vedenie Blaugranas si Alvesa dokonca cení natoľko, že prehlásilo, že je nepredajný. Renomovaný portál transfermarkt jeho cenu odhaduje na 30 miliónov eur.

Sergio Ramos (Real Madrid) – 40 miliónov eur

Kto by to bol pred dvoma rokmi povedal, že Sergio Ramos sa raz stane najdrahším stopérom La Ligy. Strategický ťah Josého Mourihna, presunúť Ramosa z jeho prioritnej pozície pravého obrancu na stopéra  bola „trefou” do čierneho. Z Ramosa za dva roky strávené v strede obrany vyrástol jeden z najlepších stopérov sveta, čo potvrdzuje aj jeho cena, ktorá je momentálne stanovená na 40 miliónov eur.

Gerard Pique (FC Barcelona) – 40 miliónov

Stále len 25-ročný Gerard Pique, v prípade, že ho práve nesužujú zdravotné problémy, je neodmysliteľnou oporou Blaugranas a spolu s jeho “dvojičkou“ Carlosom Puyol vytvoril jeden z najlepších defenzívnych tandemov súčasnosti. Priateľ speváčky Shakiry sa môže pýšiť titulom najcennejšieho stopéra La Ligy spoločne s vyššie spomínaným Ramosom. Obom španielskym reprezentantom portál transfermarkt tipuje hodnotu 40 miliónov eur.

 Marcelo (Real Madrid) – 30 miliónov eur

Defenzívnu štvoricu uzatvárame len 24-ročným ľavým obrancom Marcelom, ktorého skutočný prínos pre Real Madrid je badateľný najmä v tejto sezóne, kedy musí Marcelo pre zlomeninu nohy nutne pauzovať. Brazílsky obranca o sebe neskromne tvrdí, že je najlepším ľavým obrancom na svete a my musíme priznať, že od pravdy rozhodne ďaleko nie je. Portál transfermarkt mu tipuje hodnotu 30 miliónov eur, čo je na tejto pozícií suverénne najviac spomedzi všetkých hráčov.

Odporúčame: Najdrahšia jedenástka anglickej Premier League

STREDOPOLIARI


Andrés Iniesta ( FC Barcelonu) – 70 miliónov eur


Jeden z trojice hlavných kandidátov na Zlatú loptu za rok 2012 nemohol v zostave najcennejších hráčov Primera Division z pochopiteľných dôvodov chýbať. Andrés Iniesta už niekoľko rokov potvrdzuje, že spolu s Xavim Hernandézom je hnacím motorom Barcelony aj španielskej reprezentácie. Iniestove výkony sa odzrkadľujú aj na jeho odhadovanej hodnote, ktorá presahuje gigantických 70 miliónov eur. To ho radí hneď na tretie miesto medzi najdrahšími hráčmi ligy za Messim a Ronaldom.

Cesc Fabregas (FC Barcelona) – 55 miliónov eur

Cesc Fabregas v druhej sezóne po návrate do Barcelony začal dokazovať, že patrí medzi absolútnu stredopoliarsku špičku na svete. Fabregas je dokonca najlepším nahrávačom španielskej ligy, keď v 14 zápasoch asistoval 10 krát a pridal k tomu aj 5 gólov. Jeho cena sa odhaduje na 55 miliónov eur a určite nie je ďaleko od pravdy.

Angel Di Maria (Real Madrid) - 35 miliónov eur

Výkony Angela Di Mariu išli v posledných dvoch rokoch strávených v Reale Madrid rapídne nahor. Argentínsky rýchlik sa stal jedným z najnebezpečnejších a najlepších hráčov “Pusiniek“, čomu odpovedá aj jeho cena, ktorá je momentálne odhadovaná na 40 miliónov eur. Angel má stále len 24 rokov a svoj potenciál určite ešte nevyčerpal. Jeho hodnota bude naďalej rásť.

Odporúčame: 11 najsexi partneriek známych futbalistov

ÚTOČNÍCI

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 100 miliónov eur

Akýkoľvek rebríček najlepších či najcennejších hráčov planéty by bez Cristiana Ronalda nemohol existovať. Portál transfermarkt portugalskému útočníkovi odhaduje cenu 100 miliónov eur, čo je ešte o 7 miliónov viac ako suma, za ktorú prestúpil v roku 2009 z Manchestru United do Realu Madrid. Táto čiastka pritom doteraz nebola prekonaná a tak je Ronaldo oficiálne najdrahším hráčom na svete. Mimochodom v médiách sa s malými prestávkami špekuluje o tom, že Manchester City a Paris Saint Germain zaňho pripravujú ponuku vo výške 120 miliónov eur.

Radamel Falcao ( Atlético Madrid) – 50 miliónov eur

Radamel Falcao, o ktorého služby sa na prestupovom trhu plánujú pobiť viaceré veľkokluby na čele s Manchestrom City či Chelsea Londýn, je zrejme najžiadanejším futbalovým artiklom súčasnosti. Kolumbijská superhviezda by mohla Atlético Madrid podľa portálu transfermarkt opustiť za zhruba 50 miliónov eur, v médiách sa však hovorí aj o čiastkach, ktoré túto sumu výrazne prevyšujú. Falcao je zároveň jediným hráčom z tejto zostavy, u ktorého sa očakáva v dohľadnej dobe zmena pôsobiska.

Lionel Messi (FC Barcelona) - 120 miliónov eu
r

Cena 3-násobného držiteľa Zlatej Lopty, ktorý je zároveň najväčším kandidátom na štvrtý triumf v tejto ankete (čo by znamenalo rekord) je podľa väčšiny futbalových odborníkov nevyčísliteľná a my sa ju s najväčšou pravdepodobnosťou ani nikdy nedozvieme. Spojenie Messiho s Barcelonou je totiž neuveriteľné pevné a ťažko si vieme predstaviť, že by argentínsky fenomén niekedy obliekal iný dres. Portál transfermarkt mu tipuje hodnotu 120 miliónov eur, ale to je v tomto prípade zrejme nepodstatné.