Main Content

Ideálna jedenástka jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk

streda, 5. december 2012 16:08 | Autor: Filip Chudý

Ideálna jedenástka jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna jedenástka jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Skončila sa jesenná časť Corgoň liga a nadišiel čas hodnotenia. Počas všetkých devätnástich kôl sme vám prinášali ideálne jedenástky jednotlivých kôl a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie. Prinášame vám ideálnu jedenástku jesennej časti Corgoň ligy.

Brankár

Martin Dúbravka (Žilina, 3 nominácie) – Počas jarnej časti minulej sezóny sa dostal do nášho výberu tiež brankár Žiliny, ale Krnáča teraz vystriedal Dúbravka. Krnáč sa totiž na dlhšie zranil a Dúbravka mal tak po vyliečení zo zranenia otvorenú cestu do brány. Postupne mu forma stúpala, čo ukázal hlavne v domácom zápase so Slovanom a má veľkú zásluhu na tom, že Žilina dostala na jeseň najmenej gólov (14).

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín, 4) – Trenčiansky kapitán si udržal aj v druhej polovici tohto roka dobrú formu, a tak neprekvapuje, že sa ocitol aj v našom jesennom výbere. A to mal na začiatku sezóny zdravotné problémy, ktoré ho pribrzdili a možno obrali aj o prvú reprezentačnú pozvánku, lenže reprezentační tréneri už dlhšie váhať nemôžu. Trochu síce stratil z jarnej produktivity (1+2), ale výkonnostne nie.

Nicolas Gorosito (Slovan, 5) – Začiatkom marca ho bývalý tréner Senice Griga presunul z núdze do stredu obrany a zrejme ani netušil, že tým stvoril skvelého stopéra. V lete ho chcela Sparta a Liberec, ale ponuka zo Slovana bola najlepšia. Gorosito sa od prvého zápasu stal oporou belasých, a to nielen v obrane. Strelil prvý gól Slovana v sezóne a celkovo rozvlnil súperovu sieť štyrikrát a je tretím najlepším strelcom Slovana.

Norbert Gyömbér (Banská Bystrica, 4)
– Prežil vynikajúci rok 2012, keď počas jari svojimi výkonmi pútal na seba pozornosť nejedného klubu. Ale nakoniec zostal v Banskej Bystrici a v jej drese aj na jeseň podával skvelé výkony. Súperovi útočníci sa od neho neraz odrážali ako od steny, a tak neprekvapuje, že Banská Bystrica dostala ako druhá najmenej gólov. Lenže sám gól nedal, čo musí pri svojej výške do budúcna zlepšiť. 

Stredopoliari

Peter Sládek (Myjava, 4) – Dobrý chýr o ňom išiel už z druhej ligy, ale v najvyššej súťaži ukázal, že to neboli iba reči. Nováčik z Myjavy sa počas jesene prezentoval sympatickými výkonmi a Sládek tímu pomáhal nielen gólmi, ale aj prihrávkami. Veď v oboch štatistikách sa dostal na číslo sedem, čo znamená, že sa podieľal na viac ako polovici gólov Kopaničiarov. Preto ho nováčik súťaže iba veľmi ťažko udrží.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce, 5) – Má veľkú zásluhu na tom, že Zlaté Moravce zimujú na druhom mieste tabuľky. V 7.kole strelil víťazný gól svojmu materskému klubu zo Žiliny, čím sám seba a celý tím nakopol z nevídaným výkonom. Celkovo k trom gólom pridal šesť asistencií, ale má to aj tak jednu chybičku krásy. Nebodoval totiž v posledných ôsmych zápasoch, čím ukázal kolísavosť výkonov.

Cléber (Nitra, 6)
– Tento Brazílčan sa na jeseň opäť futbalovo pripomenul, keď v drese Nitry podával veľmi dobré výkony. Neraz zamotal hlavy súperovým obrancom. K tomu pridal aj góly, ktoré mu pomáhali pri odlúčení od rodiny. S deviatimi zásahmi na konte je tretí najlepší strelec súťaže. Skvele si rozumel so Soumahom, ale aj počas jeho trestu dokázal Nitru potiahnuť, a to hlavne v strede a na záver jesene.

Filip Hlohovský (Slovan, 5) – Počas jari konečne rozbalil svoj talent a počas jesene ho potvrdzuje, ale už v belasých farbách. Je nielen najproduktívnejším hráčom lídra súťaže, ale aj najlepším strelcom, hoci sa nestal pravidelným členom jeho základnej zostavy. Väčšinou vždy iba plátal diery a stal sa žolíkom, ktorý neraz gólovo udrel. Nechýbal v našej ideálnej zostave ani po jarnej časti minulej sezóny.

Útočníci

Dávid Škutka (Košice, 4) – Počas minulých sezón nepremieňal jednu šancu za druhou a košickí fanúšikovia ho posielali kade ľahšie. V lete sa vrátil tréner Kozák, ktorý mu dal opätovnú dôveru a Škutka ju nesklamal. Od prvých kôl potvrdzoval svoje miesto na hrote útoku gólmi. Po hetriku v predposlednom kole sa dostal na číslo trinásť, ktoré mu prinieslo priebežne druhé miesto v tabuľke kanonierov. 

David Depetris (Trenčín, 7) – Už v prvom kole strelil štyri góly, čím iba predurčil to, že táto jeseň mu bude strelecky patriť. Počas nej nastrieľal nakoniec šestnásť gólov, a tak sa stal novým historickým rekordérom. Ukázal hlavne skvelý výber miesta a rozvahu v zakončení. Tým zaujal aj našich reprezentačných trénerov a sám si začal vybavovať naše občianstvo. So siedmymi nomináciami je aj u nás hráčom jesene.

Róbert Pich (Žilina, 6) – V tomto roku mal dobrú formu, čo potvrdil aj na jeseň, a tak si zopakoval miesto v našom elitnom výbere z jari. Hlavne na začiatku sezóny ťahal Žilinu, keď jeho góly jej vyhrávali zápasy. Potom sa na chvíľu odmlčal, pretože v Žiline prestal hrávať Barčík, ktorý mu prihral na väčšinu z jeho siedmich gólov. Neskôr ešte na chvíľu oprášili svoju spoluprácu, ale Žiline chýbal prínos od iných.