Main Content

Najdrahší hráč Zenitu Petrohrad Hulk pohrozil odchodom

streda, 5. december 2012 14:30 | Autor: TASR

Emotívna výmena názorov s trénerom Lucianom Spallettim v utorňajšom zápase Ligy majstrov na milánskom San Sire proti AC viedla portugalského útočníka Hulka k úvahám o odchode zo Zenitu Petrohrad.

Najdrahší hráč v histórii ruského klubu aj futbalu sa nedokázal vyrovnať s rozhodnutím kouča nahradiť ho v 80. minúte duelu za stavu 1:0 pre hostí Konstantinom Zyrjanovom.

Spalletti sa chcel po striedaní poďakovať Hulkovi za odvedenú prácu, ale Portugalčan odmietol tľapnutie rukou a ani sa na trénera nepozrel.

Nasledovala diskusia aj za účasti ďalších členov realizačného tímu, Spalletti nahnevanému hráčovi niečo vysvetľoval so zdvihnutým ukazovákom, Hulk vášnivo rozhadzoval rukami a neupokojil sa ani po zápase, v ktorom Zenit vyhral 1:0 a zabezpečil si účasť v jarnej vyraďovacej fáze Európskej ligy UEFA.

"Ak sa situácia s trénerom nevyrieši, v januárovom prestupovom období môžem zo Zenitu odísť," citovali Hulka viaceré ruské médiá.

Spalletti najskôr nechcel incident zbytočne nafukovať, ale napokon vyhlásil: "Hulk si môže hovoriť, čo chce. Ak som sa rozhodol vystriedať ho počas zápasu, znamená to, že som nebol spokojný s jeho výkonom. Je na omyle, ak si myslí, že bude vždy hrať celých 90 minút. Povedal, že chce odísť? Jeho voľba, s tým nič nenarobím. Pokaľ ide o mňa, ja sa nikam nechystám."

Zenit za Brazílčana zaplatil pred touto sezónou FC Porto 60 miliónov eur, čo v kombinácii s jeho platom vyvolalo rebéliu ruských hráčov klubu. V Petrohrade pôsobí aj slovenský reprezentant Tomáš Hubočan.

© WEBNOVINY