Main Content

Nalbandian vynechá Australian Open, prioritou Davisov pohár

utorok, 4. december 2012 10:30 | Autor: TASR

Argentínsky tenisový veterán David Nalbandian vynechá januárové melbournské grandslamové Australian Open, chce sa čo najlepšie pripraviť na zápas osemfinálového 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára 2013, v ktorom Juhoameričania 1. - 3. februára na antuke v Buenos Aires budú hostiť Nemcov.

Informáciu priniesla agentúra Télam s odvolaním sa na hráčove vyjadrenia počas návštevy prezentačnej akcie Turismo Carretera na autodróme Roberto Mouras v La Plate. "Pred niekoľkými týždňami som si pohovoril s kapitánom tímu Martínom Jaitem, vzťahy sú veľmi dobré, a hoci zápas nebude ľahký, verím nášmu družstvu," povedal Nalbandian.

Čoskoro 31-ročný bývalý 3. hráč renkingu (nar. 1. januára 1982 v Córdobe) zo zdravotných dôvodov naposledy hral v auguste v americkom Winstone-Saleme. Majster sveta ATP zo sezóny 2005 medzičasom oznámil, že sa budúci rok po turnaji v Miami najmä s prihliadnutím na šancu Argentínčanov získať "šalátovú misu" rozhodne o pokračovaní či ukončení aktívnej činnosti.

Držiteľ 11 singlových titulov Nalbandian momentálne figuruje na 82. pozícii v hodnotení. V Davis Cupe má bilanciu 37:11. Vo finále musel stráviť už tri prehry (2006 s Rusmi, 2008 a 2011 so Španielmi), pričom do všeobecného povedomia vstúpili jeho rozpory s Juanom Martínom Del Potrom pred štyrmi rokmi. Mladšiemu kolegovi vtedy vyčítal uprednostnenie individuálnych záujmov - príliš vysiľujúci program pred finále.

© WEBNOVINY