Main Content

Elitná jedenástka 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 3. december 2012 11:52 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Posledným kolom sa skončila jesenná časť súťaže a do jarných bojov pôjde z najvyššej priečky Slovan a z posledného miesta Trnava. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Chudý (Nitra) – V posledných zápasoch mal veľmi dobrú formu, čo potvrdil aj proti Žiline, keď si ako jediný brankár v tomto kole udržal čisté konto. V prvom polčase vyškriabal nad brvno tvrdú strelu Gergela a v druhom polčase si doslova vychutnal Picha, ktorý to na neho skúšal svojou typickou obaľovačkou. 

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – V minulom kole urobil chybu, ktorá znamenala prvý gól Slovana, ale z tohto momentu sa otriasol a proti Senici bol v obrane bezchybný. A ako je už uňho dobrým zvykom, tak pridal aj niečo smerom dopredu. Nabehol si do voľného priestoru, dostal dobrú prihrávku od Lobotku a po jeho centri už iba Díaz upratal loptu do prázdnej brány.

Kristián Kolčák (Slovan) – Pre trest nemohol nastúpiť Gorosito, ale Kolčák opäť ukázal, že v poslednom čase má veľmi dobrú formu a aj s ešte mladším Hudákom si rozumel. S o hlavu vyšším Mukendim vyhrával hlavičkové súboje a dvakrát v zápase zastavil v poslednom momente prihrávku, ktorá smerovala na voľného súpera pred bránou.

Petr Pavlík (Senica) – Ďalší hráč, ktorý sa v posledných zápasoch ukazuje v dobrom svetle. Domáci Trenčín začal zápas veľmi dobre, ale senická obrana na čele s ním odolala. Pritom práve Pavlík neraz v poslednom momente zmaril Trenčanom núkajúcu sa šancu, keď bol vždy na správnom mieste a ani Depetris si pri ňom nepípol.

Stredopoliari

Petr Kaspřák (Nitra)
– V Nitre s ním už nepočítali, a tak si hľadal nový angažmán. Reálne sa mu črtal v Poľsku, ale nakoniec zostal v Nitre, kde hrával v béčku. Keď Nitranom začalo zatápať, tak ho vytiahli späť a nový tréner Vukušič mu dal aj kapitánsku pásku. Aj proti Žiline hral dobre, keď vyhrával všetky osobné súboje a odkopom prihral Cléberovi na gól.

Cléber (Nitra) – Brazílsky futbalista v nitrianskych službách sa ani v ťažkej situácií svojho klubu nezabúda zabávať futbalom. Proti Žiline si neustále pýtal loptu a že to s ňou vie, už vedia aj žilinskí hráči, ktorí ho neraz museli zastaviť až s vypätím všetkých síl. Ale desať minút pred koncom im nepomohlo nič a Cléber ich svojím sólom gólovo vycvičil.

Marko Milinkovič (Slovan) – Aj v Ružomberku ukázal, že loptu ovláda dokonale. Aj na zlom trávniku nemal s jej ovládaním žiaden problém a domáci mu ju nevedeli odobrať. Domácich vodil po ihrisku a obchádzal ich ako chcel. Pri druhom góle Slovana s ňou prešiel polovicu ihriska a Hlohovský jeho prihrávku pätičkou upratal do brány.

Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Ružomberský kapitán sa ukázal proti Slovanu vo veľmi dobrom svetle, hoci on sám sa do štatistík nezapísal. Ale rozbehol akciu pred prvým gólom a v prvom polčase až štyrikrát dobre prihrával za obranu svojím spoluhráčom. V druhom polčase už nemal toľko priestoru, ale do šance vysunul ešte aj Nagya.

Štefan Pekár (Ružomberok)
– V posledných zápasoch sa vytratil zo zostavy Liptákov, ale proti Slovanu ukázal, že do nej patrí. Hlavne na začiatku zápasu lietal po ihrisku s veľkou chuťou. Prihral Mukendimu na gól a mal šance sa presadiť aj sám, ale raz bol proti Putnocký a druhý raz netrafil bránu z hranice šestnástky. 

Útočníci

Dávid Guba (Prešov) –
Proti Myjave to bol preňho minimálne do leta posledný zápas vo farbách Prešova, keďže odchádza do Žiliny. A mal evidentnú chuť sa rozlúčiť gólom, ale raz ho vychytal Solnička a po skvelej individuálnej akcií zas nemieril presne. Gól síce nakoniec nedal, ale hneď v prvej minúte priťukol loptu Marcinovi, ktorý otvoril skóre.

Mulumba Mukendi (Ružomberok) – Neraz ho hľadali jeho spoluhráči centrovanou loptou, ale vo vzduchu tak nedominoval ako zvyčajne. Ale presadil sa v nájazde po prízemnej prihrávke, hoci bol v tesnom ofsajde. Má zásluhu aj na druhom góle, keď bol faulovaný na hranici pokutového územia, hoci k tomu pridal trochu hereckého umenia.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.