Main Content

REBRÍČEK: TOP 10 otcovsko-synovských dvojíc vo svete futbalu + BONUS

nedeľa, 2. december 2012 13:42 | Autor: Jakub Mihálik

Vo svete futbalu nie je zriedkavým javom, že sa syn vyberie v stopách svojho slávneho otca. My vám prinášame rebríček otcovsko-synovských dvojíc, ktoré najviac zamiešali svetovým futbalom.

Vladimír a Vladimír Weiss


Tak trochu neobjektívne, ale Slovákov musíme predsa zaradiť.

Vladimír st. (*22.9.1964)

Úspešný slovenský tréner bol v minulosti aj výborným hráčom. Hoci nikdy neokúsil zahraničné angažmán, presadil sa do československej aj slovenskej reprezentácie, v drese prvej absolvoval aj Majstrovstvá sveta v roku 1990 v Taliansku, neskôr bol 12 krát povolaný do slovenského národného dresu. Dynastia Weissovcov je jednou z mála, ktorá mala 3 generácie Weissovcov, čo určite taktiež stojí za pozornosť. Prekvapivo Vladimír Weiss najstarší, získal na Olympijských hrách v Tokiu 1964 striebornú medailu.

Vladimír ml. (*30.11.1989)

Mladý Weiss je jedným z najlepších súčasných hráčov Slovenska a hoci je naňho nazerané cez optiku protekcie zo strany jeho otca, jeho pôsobenie v kvalitných ligách hovorí samo za seba. Produkt mládežníckeho futbalu Interu Bratislava a Manchestru City, sa po neúspešnej snahe dostať sa do kádra plného miliardových hráčov, potuloval po hosťovaniach v Boltone, Rangers, či Espanyole, aby nakoniec zakotvil v talianskej Pescare. Už v mladom veku má za sebou pôsobenie na majstrovstvách sveta, čím sa vyrovnal svojmu otcovi. Vlado má však celú kariéru pred sebou a má nakročené k tomu, aby výkonnostne prerástol svojho otca. Podarí sa mu to?

Odporúčané články