Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (25.11.–1.12.)

nedeľa, 2. december 2012 12:56 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (25.11.–1.12.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (25.11.–1.12.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Marek Laco (HK Nitra) Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 28+37+41, 106 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 0,6 inkasované gólu na zápas, 98,1% úspešnosť zásahov, 1 shutout

Zvolenského Šimka v Elitnej zostave vystriedal nitriansky gólman Marek Laco, ktorý podal v minulom týždni fenomenálny výkon. V troch zápasoch za svoj chrbát pustil len dve strely. Pripísal si na svoje konto tri víťazstvá, udržal si 98,1% úspešnosť zásahov a inkasoval 0,6 gólu na zápas. V nedeľňajšom dueli s Košicami pochytal všetkých 28 striel, pripísal si shutout a jeho tím vyhral 2:0. V utorok získal pre svoj klub mimoriadne cenné tri body, keď 37 úspešnými zákrokmi sa postaral o víťazstvo Nitry 1:2 na ľade suverénne najlepšieho tímu zo Zvolena. Výborné výkony potvrdil Laco aj v piatkovom stretnutí s Popradom, keď pochytal 41 striel a s popradskými strelcami si poradil aj v rozhodujúcich samostatných nájazdoch a „corgoni,“ tak porazili „kamzíkov“ 2:1 po nájazdoch.

Obrancovia

Ján Mucha (HKm Zvolen) Bilancia týždňa: 2+1

Obranca Zvolena Ján Mucha patrí túto sezónu medzi defenzívne piliere svojho klubu. Potvrdil to aj v posledných siedmich dňoch, keď zaznamenal bilanciu 2+1. Skórovať dokázal vsietiť v derby v Banskej Bystrici, keď v 58. minúte stretnutia si pripísal na svoje konto víťazný gól a hostia spod Pustého hradu sa mohli radovať z troch bodov po výhre 2:3. Bod za prihrávku si zapísal do štatistík v utorkovom súboji s Nitrou, v ktorom Zvolenčania kapitulovali 1:2. Druhý gól tohto týždňa zaznamenal v piatok. Zvolen sa predstavil na ľade Martina a aj vďaka gólu tohto 28-ročného beka si do tabuľky zapísal dva body po výhre 4:5 po predĺžení.

Ivan Ďatelinka (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 1+2

Obranca Skalice Ivan Ďatelinka sa do našej Elitnej zostavy prebojoval druhýkrát po sebe. Tento týždeň sa o to zaslúžil po tom, čo svojej Skalici pomohol k zisku ôsmich bodov gólom a asistenciou. Bilanciu 0+2 si pripísal v zápase v Martine, keď Skalica zvíťazila 1:5. V utorok si Záhoráci zmerali sily so Žilinou. Puk z hokejky Ďatelinku sa v 18. minúte zatrepotal v sieti a aj vďaka jeho presnému zásahu Skalica zvíťazila nad „vlkmi“ 6:3.

Útočníci

Roman Tománek (HK Nitra) Bilancia týždňa: 4+0

Útočník tímu spod Zobora má za sebou množstvo vydarených zápasov a patrí medzi ťahúňov svojho klubu. Svoju dôležitosť pre svoj tím potvrdil aj v uplynulom týždni, keď v nedeľu vsietil víťazný gól v konfrontácii Nitry s Košicami (2:0). Vo skvelých výkonoch pokračoval v utorok, keď sa dvomi gólmi postaral o to, aby líder tabuľky zo Zvolena pocítil trpkosť prehry – Nitra dokázala poraziť Zvolen na jeho ľade 1:2 a bol to práve Tománek s gólmanom Lacom, ktorí hrali v tomto zápase prím. Aby toho nebolo málo, Tománek zaťažil gólom aj konto popradského gólmana a svojmu tímu tak pomohol k víťazstvu 2:1 po samostatných nájazdoch.

René Školiak (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 0+6

Dvojička Školiak-Pálffy nazbierala v minulom týždni trinásť kanadských bodov. Šesť bodov z trinástich zaznamenal center prvej skalickej lajny René Školiak. Ten odštartoval svoj vydarený týždeň v nedeľu jednou asistenciou v Martine. Pokračoval v utorňajšom stretnutí so Žilinou, keď sa štyrmi gólovými prihrávkami podpísal pod víťazstvo 6:3 a tretí zápas týždňa v ktorom Skalica hostila Košice pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:3 po predĺžení jednou asistenciou.

Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica) Bilancia týždňa: 1+6

Skúsený harcovník v službách Skalice Žigmund Pálffy nazbieral v posledných troch zápasoch najviac bodov, keď mu do štatistík pribudlo 7 kanadských bodov. Jeden gól zaznamenal v zápase v Martine, ktorý Skalica zvíťazila 1:5. Prišlo utorkové stretnutie a spomínané víťazstvo 6:3 nad Žilinou. Pálffy podal famózny výkon, keď mal prsty vo všetkých góloch svojho tímu a pripísal si 6 gólových prihrávok. Do piatkového stretnutia Pálffy ani nenastúpil, pretože už utorňajší zápas odohral s horúčkou. Už len to svedčí o tom, aký je Pálffy skvelý hráč. Právom patrí medzi najvýraznejšie osobnosti našej ligy.