Main Content

Elitná zostava 14. kola Premier League podľa Sport7.sk

sobota, 1. december 2012 14:56 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 14. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 14. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala netradične cez týždeň svojim 14. kolom. Prinášame vám elitnú zostavu zápasov, ktoré sa odohrali v priebehu utorku a stredy.

BRANKÁR

Joe Hart (Manchester City)
- Brankárom kola sa tento krát stál gólman úradujúceho šampióna z Manchestru- Joe Hart, ktorému sa podarilo udržať čisté konto na horúcej pôde Wiganu a po čistom konte proti Chelsea si udržal čistý štít už v druhom zápase za sebou.

OBRANCOVIA


Angel Rangel (Swansea City)
- Swansea hostilo v stredu doterajšie prekvapenie tohto ročníka WBA a Labute odohrali skutočne skvelý zápas, pričom pri výhre 3-1 zohrala veľkú úlohu aj dobre organizovaná defenzíva, z ktorej výkonom vyčnieval španielsky legionár Angel Rangel.

Ashley Williams (Swansea City) -
Zahanbiť sa však nedal ani jeho kolega Ashley Williams, ktorého výkon patril k ozdobám stretnutia, pričom jeho spolupráca s Rangelom a zvyšnými obrancami bola takmer bezchybná. Gól z kopačky Lukakua dojem príliš nepokazil.

Matija Nastasič (Manchester City)
- Tento 19- ročný stopér zo Srbska v každom zápase potvrdzuje, že dôvera trénera Roberta Manciniho v jeho osobu je oprávnená. Nastasič aj napriek svojmu útlemu veku preukázal aj na pôde Wiganu skvelý prehľad v hre a brankárovi Hartovi viackrát uľahčil prácu.

Cameron Jerome (Stoke City) -
Hrnčiari zo Stoke hostili na svojej pôde Newcastle a po skvelom výkone sa radovali z výhry 2-1. Mierou vrchovatou sa o to pričinil Cameron Jerome, ktorý mal podiel na oboch góloch Stoke City.

STREDOPOLIARI


Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
- Gareth Bale bol hlavnou postavou duelu Tottenhamu s Liverpoolom. Najprv prihral Lennonovi na prvý gól zápasu, potom sám zvyšoval na 2-0 a niekoľko minút pred koncom si nešťastne strelil aj vlastný gól.

Oriol Romeu (Chelsea FC)
- Rafael Benítez dal v zápase s Fulhamom šancu talentovanému Oriolovi Romeuovi miesto skúseného Mikela a aj napriek sklamaniu z remízy 0-0, tento Španiel odohral výborné stretnutie a ukázal koučovi, že s ním treba rátať.

Anderson (Manchester United)
- Red Devils si na svojom ihrisku poradili s Kladivármi z West Hamu po vyrovnanom priebehu, keď vyhrali tesne 1-0, pričom Brazílčan Anderson odohral už druhý skvelý zápas za sebou a trénerovi Fergusonovi tak na čele pribudli ďalšie príjemné vrásky.

Wayne Routledge (Swansea City)
– Najvýraznejšou postavou kola sa stal  Wayne Routledge zo Swansea, ktorý sa na výhre 3-1 v zápase s WBA podieľal dvoma presnými zásahmi a po celých 90 minút ukazoval na ihrisku, že je v top forme. 

ÚTOČNÍCI


Michu (Swansea City)
- I keď španielskeho útočníka Michua mierne zatienil kolega Routledge, tak to bol práve on, kto otvoril skóre proti West Bromwichu. Michu potvrdil svoje kvality, ktoré potvrdzoval predovšetkým v úvode sezóny.

Robin Van Persie (Manchester United)
- Robin Van Persie patrí medzi najlepších útočníkov na svete, čo potvrdil aj naposledy v zápase proti West Hamu, keď sa postaral o prvý gól a zároveň jediný gól zápasu, po tom, čo skóroval už po 37 sekundách.