Main Content

19. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket

sobota, 1. december 2012 10:29 | Autor: Filip Chudý

19. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket
19. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Včera začalo posledné kolo jesennej časti corgoň ligy a Nitra v ňom po dobrom kolektívnom výkone porazila Žilinu 2:0. Cez víkend je na programe päť zápasov. Prinášame vám pohľad na zvyšné zápasy 19. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov

Sobota 1. decembra o 14:30 h
MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava
ViOn Zlaté Moravce - Spartak Trnava
Dukla Banská Bystrica - MFK Košice
1.FC Tatran Prešov - Spartak Myjava

Nedeľa 2. decembra o 14:30 h

AS Trenčín – FK Senica

Ako tipujeme...

Slovan nevyhral v Ružomberku viac ako tri roky a naposledy pred necelým mesiacom tam prehral v pohári, ale uhral postupový výsledok. Teraz pôjde po víťazstve, ale Ružomberok je doma silný. Domáci sa opäť budú spoliehať predovšetkým na obranu a v kombinácií so zlým trávnikom sa nedá čakať veľa gólov. Preto odporúčame tip na maximálne dva v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,73.

Zlatým Moravciam zdá sa došiel dych. Už pred dvoma týždňami síce doma porazili Košice 1:0, ale druhý polčas sa len bránili. Minulý týždeň v Žiline evidentne už nevládali, a tak sa inak neškodní domáci na nich vybláznili. To sú varovné signály, aby ste radšej ich dnešný zápas s tiketu vynechali, hoci doma privítajú slabučkú Trnavu a kurz 1,70 láka.

Pod Urpínom sa stretnú susedia v tabuľke, hoci Banská Bystrica má na Košice manko šiestich bodov. Domáci majú problémy so zakončením od začiatku sezóny a Košiciam to zas nesype iba na trávnikoch súperov. Preto odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,67.

Prešov sa pod taktovkou nového trénera Totkoviča predstaví aj druhý raz na domácom trávniku. Na ňom sa mu darí a nový tréner chce raziť ofenzívnejší futbal ako jeho predchodca, čo sú dobré karty pre tipéra pred zápasom. Lenže nováčik z Myjavy kožu lacno predať nepríde a doma sa ťažko dvakrát po sebe vyhráva, preto odporúčame zápas skôr pozerať, ako tipovať.

Celú jesennú časť uzavrie nedeľný zápas Trenčína so Senicou, v ktorom sa čaká dobrý futbal. Trenčín dostal od Slovana minulý týždeň lekciu z futbalu, a tak majú domáci o motiváciu navyše sa rehabilitovať a opäť dávať góly ako s Trnavou. Motiváciu bude mať určite aj Depetris, pre ktorého to bude zrejme posledný zápas v drese Trenčína, keďže mu koncom roka končí zmluva. Myslíme si, že rozlúčka bude víťazná a kurz na to v našej tipovacej lige je 2,20.