Main Content

KOMENTÁR: Chelsea autobus odparkovala

pondelok, 26. november 2012 16:14 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Chelsea autobus odparkovala
KOMENTÁR: Chelsea autobus odparkovala | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Vôbec prvýkrát v histórií novodobej Ligy majstrov sa môže stať, že obhajca titulu nepostúpi do vyraďovacej časti a v tomto prípade sa pýta povedať, vďakabohu! Liga majstrov sa totiž v posledných rokoch vyprofilovala na scénu, kde sa prezentujú nové pokrokové myšlienky futbalu, pretože majstrovstvá sveta sú už skôr posledným vybitím batérií pred dovolenkou. Chelsea sen o ušatej trofeji snívala od nástupu Romana Abramoviča a po vynaložení stoviek miliónov eur a rokoch skladania mužstva sa jej to na jar podarilo, hoci už v tom čase paradoxne začínala zostavovať novú partiu hráčov, ktorá mala svojmu majiteľovi priniesť vysnívanú trofej do obývačky.

Lenže stará garda pozbierala posledné zvyšky síl pred dôchodkom, vytrucovala si odchod Villasa-Boasa, ktorý jej už neveril a jeho asistent Di Matteo sa stal dočasným riešením. Ako správny Talian vsadil všetko na obranu, stará garda to akceptovala a jej jedinou zbraňou sa stali štandardné situácie. K tomu si vybrali všetko chýbajúce šťastie z minulosti a zrejme zobrali aj niečo z budúcnosti. Keď sa to všetko sčítalo, tak ani neprekvapilo, že Abramovičov klub sa mohol tešiť. Posmešky o autobuse zaparkovanom pred šestnástkou zľudoveli, ale história si pamätá iba víťazov a cesta akou sa dostali k svojmu cieľu sa ukázala ako správna, pretože pravdu má vždy víťaz.

Lenže, čo bolo dobré pre nich nebolo dobré pre futbal a Chelsea, podobne, ako Grécko moc oslavovaná nebola. V lete plánoval Abramovič získať trénera, ktorý mu spoločne s novými hráčmi urobí z Chelsea ofenzívnu mašinu, o ktorej taktiež sníva. Keďže mu všetci ním vybraní adepti dali košom aj Di Matteo mu bol opäť dobrý. Začiatok sezóny mu vyšiel, ale každému bolo jasné, že pri prvom potknutí si od šéfa vypočuje „do svidánija“, a tak sa aj stalo. Obhajca trofeje potreboval uhrať v Turíne s Juventusom aspoň bod, lebo iba v takom prípade mohol mať všetko vo vlastných rukách. Chelsea si ten bod chcela zobrať svojím minuloročným spôsobom, ale tentoraz bol autobus odparkovaný, a tak môže byť rada, že dostala iba „trojku“.

Tento fakt musel pohnúť žlčou ruského bossa, ktorý síce v lete opäť vo veľkom otváral peňaženku, ale v jednom z najdôležitejších zápasov sezóny jeho tím nastúpil bez útočníka a až s piatimi obrancami. Chelsea je na pokraji vypadnutia a plne zaslúžene, pretože vo vzájomných zápasom s Doneckom a Juventusom bola horšia nielen výsledkovo, ale aj herne. Teraz jej pomôže už iba zázrak, ale jej protivníci by boli hlúpi, ak by to nedotiahli do remízy.

Rýchle odvolanie Di Mattea a ešte rýchlejšie angažovanie Beníteza jasne naznačuje, že tento krok mali na Fulham Road už dlhšie pripravený. Vlastne to je jediný krok okrem nákupov, ktorý Abramovič vie urobiť. Aj španielsky tréner dostal označenie iba dočasný, a tak je jasné, že ak sa nebudú diať nejaké zázraky, podobne, ako na jar tohto roka, tak na konci sezóny bude Stamford Bridge vítať nového trénera.

Na záver jedno pekné vtipné video s nejasným koncom. Ako to vídíte vy? Napíšte názor do diskusie!