Main Content

Elitná jedenástka 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 26. november 2012 16:08 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 18. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Už kolo pred koncom jesennej časti súťaže je jasné, že jesenným majstrom súťaže sa stal Slovan, ktorý v šlágri kola prevýšil Trenčín. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Lukáš Zich (Ružomberok)
– Tento český brankár strieda zázračné zákroky s chybami, ale v Trnave gól neinkasoval a navyše si pripísal asistenciu, keď po jeho výkope skóroval Mukendi. Lenže tesne po ňom v jeho blízkosti vybuchol delobuch a začal mať zdravotné problémy. Hoci potom ešte vychytal Ciprysa a E. Saba, z ihriska nútene odišiel.

Obrancovia


Mamadou Bagayoko (Slovan)
– Počas celého zápasu stále neúnavne behal po čiare a trenčianski hráči s ním nestíhali, hoci sa pri ňom aj vystriedali. V prvom polčase pripravil Žofčákovi gólovú šancu a v druhom ukážkovo predbehol a odzbrojil Díaza, ktorý išiel sám na bránu. Na konci zápasu sa dostal aj sám do dvoch gólových šancí.

Nicolas Gorosito (Slovan) – Trenčín prišiel do Bratislavy so streleckou fazónou, ale Slovan mu prakticky nič nedovolil. Obávaný trenčiansky útok belasá obrana na čele s Gorositom vygumovala. Navyše tento argentínsky stopér strelil rozhodujúci gól zápasu. Na konci ho išlo roztrhnúť od jedu, keď spoluhráči už hlavne iba útočili a Trenčín tak dal čestný gól.

Ricardo Nunes (Žilina)
– Portugalský legionár v žilinských službách sa nedávno stal reprezentantom Juhoafrickej republiky, a tak musí lietať na juh Afriky, čo pri poslednej reprezentačnej prestávke na ňom zanechalo stopy. Lenže proti Zlatým Moravciam už bol v poriadku a k spoľahlivému výkonu pridal aj gól z pokutového kopu.

Stredopoliari

Peter Lipták (Prešov) – V súboji dvoch neefektívnych mužstiev hostil Prešov Banskú Bystricu a zápas tento fakt aj potvrdil. Domáci mali herne navrch, ale nepremenili veľa šancí a vykúpiť ich musel až defenzívny stredopoliar Lipták po tečovanej strele. Lipták má zásluhu aj na tom, že akcie hostí boli často zastavované už v zárodku.

Miroslav Barčík (Žilina) – Žilinský kapitán správne zavelil a práve po jeho prihrávke Pich prerušil žilinskú sériu bez gólu, ktorá trvala 427 minút. Barčík umne dirigoval hru Žiliny a pripísal si asistenciu aj pri druhom góle Picha. Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj sám, ale Kuciak za pomoci brvna bol proti. Do dobrej šance prihral aj J. Mihalíkovi. 

Juraj Piroska (Senica)
– Aj v derby proti Myjave ukázal, čo pre Senicu znamená. Pri prvom góle sa šikovne zbavil svojich strážcov, vysunul Štepanovského a táto spolupráca odchovancov Slovana priniesla hosťom vedenie. Ale víťazstvo im priniesol až začiatok druhého polčasu, keď Piroska premenil pokutový kop.

Uroš Matič (Košice)
– Domáce Košice nad Nitrou herne dominovali a srbský futbalista má na tom značnú zásluhu. A Matič sa dokázal výrazne zapísať aj do zápasových štatistík, keď druhý a tretí gól ponúkol Škutkovi ako na podnose a na konci zápasu uzavrel skóre, keď svojou skvelou ľavačkou strelil krásny gól.

Róbert Pich (Žilina) – Dlhšie sa nevedel strelecky presadiť, ale proti Zlatým Moravciam mu to vyšlo hneď dvojnásobne. Opäť sa tak oprášila spolupráca Barčík – Pich, ktorá priniesla v tejto sezóne Žiline najviac radosti. Pich sa snažil vytvoriť údernú dvojicu aj s J. Mihalíkom, ale ten dve jeho dobré prihrávky na gól nepremenil. 

Útočníci


Dávid Škutka (Košice)
– Chýbal Košiciam pre zranenie dva zápasy a pri svojom návrate do zostavy ukázal, že v tejto sezóne má reprezentačnú fazónu. Bol na ihrisku iba hodinu, dostal sa do troch šancí, ale všetky dokázal premeniť. Pri všetkých góloch ukázal streleckú pohotovosť, a tak hetrik sa stal skutočnosťou.

Lester Peltier (Slovan) – Už na začiatku zápasu pripomenul bývalým spoluhráčom svoju rýchlosť, ale tí na ňu aj tak nedokázali nájsť protizbraň. Pri svojom prvom nájazde ho vychytal Volešák, pri druhom si dal dlhú loptu, ale pri treťom zobral loptu Godálovi, obhodil si vybehnutého brankára a otvoril skóre stretnutia.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.