Main Content

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (19.–25.11.)

pondelok, 26. november 2012 15:55 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (19.–25.11.)
Elitná zostava týždňa KHL podľa Sport7.sk (19.–25.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel našej pravidelnej rubriky s elitnou zostavou týždňa v KHL. Súhlasíte s výberom hráčov? Napíšte nám názor do diskusie!

Brankár

Alexej Murygin (Amur Chabarovsk) Bilancia týždňa: 2 zápasy, 2 víťazstvá, 47 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 1 inkasovaný gól na zápas, 95,9% úspešnosť zásahov

26-ročný brankár Amuru Chabarovsk nastúpil v uplynulých siedmich dňoch do dvoch zápasov. Udržal si perfektný priemer jedného inkasovaného gólu na zápas, keď najprv v stredu vychytal svojmu tímu víťazstvo 5:1 nad Novokuzneckom ku ktorému mu stačilo len 16 úspešných zákrokov. Oveľa viac sa zapotil o deň neskôr v súboji Novosibirskom, keď svojmu tímu pomohol 31 zákrokmi k víťazstvu 3:1. Za posledný týždeň tak úspešne čelil 47 strelám, udržal si skvelú 95,9% úspešnosť zásahov a čo je hlavné, získal pre svoj celok veľmi dôležitých šesť bodov do tabuľky.

Obrancovia


Victor Hedman (Barys Astana) Bilancia týždňa: 0+6

Victor Hedman tromfol svojimi skvelými štatistikami aj viacerých útočníkov. V stredu pomohol kazašskému tímu k senzačnému víťazstvu na ľade Čeľjabinsku, keď sa asistenciami podieľal na všetkých góloch svojho tímu a Astana tak zvíťazila 0:3. Fantastickú stredu si zopakoval v nedeľu, keď zaznamenal opäť tri gólové prihrávky a pomohol tak svojmu tímu k víťazstvu na ľade Jekaterinburgu 4:5 po predĺžení.

Vitalij Proškin (Salavat Julajev Ufa) Bilancia týždňa: 1+3

Vitalij Proškin bol jedným z hlavných dôvodov prečo sa jeho tímu v posledných siedmich dňoch tak darilo. Najprv gólom a asistenciou pomohol Ufe k víťazstvu nad Spartakom Moskva 4:1, jednou prihrávkou sa podieľal na víťazstve 5:1 nad Donbassom Doneck a bod do štatistík si pripísal aj v zápase s Rigou, keď prihrával na jeden zo siedmich gólov Ufy, ktorá zvíťazila jednoznačne 7:3. Dopĺňa tak obranný pár, ktorý tento týždeň vytvoril so švédskym bekom hrajúcim v zámorí za Tampu Bay Victorom Hedmanom.

  Odporúčame:
 Elitná zostava týždňa Tisport Extraligy


Útočníci

Igor Mirnov (Salavat Julajev Ufa) Bilancia týždňa: 2+4

Ruský hokejista Igor Mirnov patril spoločne s Proškinom medzi najväčšie opory svojho klubu, keď svoj tím viedol v ofenzíve a počas vydareného týždňa svojho klubu stihol nazbierať šesť kanadských bodov za dva presné zásahy a štyri asistencie. Bod za prihrávku si pripísal pri výhre nad Spartakom Moskva 4:1, bilanciu 1+1 si odniesol so zápasu s Doneckom (5:1) a najviac sa mu vydarilo v stretnutí, ktoré bolo bohaté na góly – Salavat porazil Rigu 7:3 a Mirnov raz skóroval a ďalšie dva body si pripísal za prihrávky.

Nicklas Bäckström (Dynamo Moskva) Bilancia týždňa: 3+3

Švédsky forward posilnil Dynamo Moskva len nedávno, no hneď sa zaradil medzi najžiarivejšie hviezdy tohto klubu. Šikovný center figuruje v našej Elitnej zostave už druhýkrát po sebe, keď v minulom týždni mal bilanciu 3+3. Zhodou okolností aj teraz mu na konte svieti „tri plus tri.“ V utorok sa výrazne podpísal pod víťazstvo Dynama nad Víťazom Čechov 3:2, keď si na svoje konto pripísal dva presné zásahy z toho jeden bol víťazný. V piatkovom stretnutí si Dynamo poradilo s Čerepovcom 5:3 a hlavným strojcom tohto víťazstva bol, ako inak, 25-ročný švédsky reprezentant – vsietil jeden gól a na ďalšie tri prihrával. Opäť sa tak ocitol v našej Elitnej zostave. S takýmto skvelým tvorcom hry môže Dynamo pomýšľať na obhajobu titulu...

Jarkko Immonen (AK Bars Kazaň) Bilancia týždňa: 1+5

V útoku sa objavil ďalší reprezentant, tentoraz fínsky. Jarkko Immonen patrí k obávaným strelcom, no tentoraz sa mu viac darilo vo vytváraní šancí. V zápase s Rigou, ktorý Kazaň zvíťazila 6:2 sa pod víťazstvo podpísal jedným gólom a dvoma asistenciami. Vo štvrtok pridal ďalšie dve presné prihrávky, no tie nestačili na zisk troch bodov a Kazaň si do tabuľky po prehre 2:3 po predĺžení so Spartakom Moskva pripísala len jeden bod. AK Bars však svoje zaváhanie napravil v nedeľňajšom stretnutí s Donbassom Doneck (6:4). Immonen v tomto zápase získal šiesty bod v tomto týždni, opäť za asistenciu.