Main Content

Vianočné nákupy Romana Abramoviča

pondelok, 26. november 2012 14:41 | Autor: Erik Tejedi

Vianočné nákupy Romana Abramoviča
Vianočné nákupy Romana Abramoviča | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk, foto SITA

Roman Abramovič sa rozhodne nemôže pýšiť veľkou trpezlivosťou. Minulý týždeň vymenil ďalšieho trénera, keď Di Mattea vystriedal Rafa Benitéz. Tomu vraj sľubuje 145 miliónov eur na zimné posily!

Len prednedávnom prišiel ruský miliardár Roman Abramovič s veľkohubým vyhlásením: "Cez zimu chcem minúť 145 miliónov eur." Samozrejme minúť ich nechce na nákup nového Ferrari, čo domček na Bahamách, ale na futbalové hviezdy svetového rangu pre svoju najväčšiu hračku zvanú „FC Chelsea”. Malo by ísť najmä o mená ako Falcao a Cavani.
 
Medzi kandidátmi na post v tíme londýnskej Chelsea sú aj iní – hovorí sa o kolumbijskom supertalente z Porta Jamesovi Rodriguézovi, či ďalšom útočníkovi z radov marseillského Olympique Loicovi Remym-u. Druhý menovaný už dlhší čas patrí medzi opory mužstva a preto nie je isté, či by ho bolo vedenie klubu zo Stáde Velodróme ochotné uvoľniť.

Vylúčený vraj nie je ani príchod španielskeho zadáka Realu Madrid Sergia Ramosa, či ľavého obrancu Davida Alabu z Bayernu Mníchov. Rakúsky obranca, ktorého korene siahajú až do ďalekej Nigérie, sa stal pilierom mníchovskej obrany a tak jeho odchod Jupp Heynckes len ťažko dopustí. Ak by sa tak však stalo „bye bye“ pre anglickú legendu zo Stamford Bridge Ashleya Colea by bol takmer istou záležitosťou. Londýnsky rodák už totiž má svoj vek a na jeho miesto sa navyše tlačí aj odchovanec Chelsea Ryan Bertrand, ktorý si zahral i v mníchovskom finále Ligy majstrov, v ktorom odohral sedemdesiat minút.

Už takmer otvorene sa hovorí aj o odchode “vice-kapitána“ Chelsea Franka Lamparda späť do West Hamu United. Ten navyše plánuje kúpiť i Davida Beckhama z Los Angels, čím by sa kvalita kádra rapídne zvýšila. No poďme späť k "Bluesmanom". Modrý dres by po tejto sezóne možno nemusel obliekať ani španielsky kanonier Fernando Torres, ktorého odchod by mohli zabezpečiť práve nákupy Falcaa s Cavanim.

Odporúčame: Torres potrebuje lepšiu podporu od spoluhráčov, tvrdí Benítez

Klub by najradšej už teraz opustil aj Florent Malouda, ktorý v doterajšej sezóne neodohral ani len sekundu a pôsobí len v rezervnom tíme. Toto by navyše nemali byť jediné straty Chelsea, nakoľko sa po sezóne do tímu zaradia aj Michael Essien, či mladučkí Belgičania De Bruyne, Tbhibaut Curtois či Romelu Lukaku.

Ťažko sa to dá vôbec napísať, ale vyzerá to tak, že Chelsea sa po zime môže stať ešte silnejším tímom ako je teraz. Ako však dobre vieme hviezdna súpiska nie vždy zaručuje úspech.