Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (18.–24.11.)

nedeľa, 25. november 2012 11:36 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (18.–24.11.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (18.–24.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Marek Šimko (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 3 zápasy, 3 víťazstvá, 99 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól na zápas, 98% úspešnosť zásahov, 2 shotouty

Brankár Zvolena má za sebou jeden z najvydarenejších týždňov tejto sezóny. V troch zápasoch do ktorých nastúpil dvakrát udržal čisté konto. Najprv inkasoval tri góly v nedeľňajšom zápase Zvolen – Poprad 7:3, no po tomto zápase „stiahol rolety“ a prekonať ho nedokázali ani strelci Piešťan (0:3, 32 úspešných zákrokov)a Trenčína (2:0, 25 úspešných zákrokov). Opäť tak figuruje v našej Elitnej zostave.

Obrancovia


Radoslav Suchý (HK Poprad)
Bilancia týždňa: 0+3

Bývalý slovenský reprezentant sa v minulom týždni do štatistík zapísal trikrát, keď pozbieral tri body za asistencie. V utorkovom zápase proti Žiline, ktorý „kamzíci“ prehrali 7:5 asistoval dvakrát a tretiu gólovú prihrávku v týždni si pripísal v zápase so slovenskou „dvadsiatkou,“ keď svojmu tímu pomohol k víťazstvu 2:3.

Ivan Ďatelinka (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 2+1

Obranca Skalice Ivan Ďatelinka patril v uplynulých siedmich dňoch k najproduktívnejším bekom ligy, hoci body pozbieral len v jednom zápase z troch. Mimoriadne sa mu vydarilo piatkové stretnutie, keď jeho Skalica hostila Nitru. Záhoráci dokázali svojho súpera pokoriť 6:5 a to aj s veľkým prispením Ďatelinku, ktorý dvakrát skóroval a zaznamenal aj jednu prihrávku. Jeden z jeho gólov bol víťazný a vďaka jeho výbornému výkonu sa tak dostal do nášho obranného tandemu so Suchým. 

Útočníci


Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica)
Bilancia týždňa: 3+5

Skúsený veterán figuruje v našej Elitnej zostave prvýkrát. Tentoraz sa stal spoločne s Brabencom a Podkonickým najproduktívnejším mužom uplynulých siedmich dní, keď v troch zápasoch dokázal bodovať osemkrát, keď sa z gólu radoval trikrát a ďalších päť gólov pripravil pre svojich spoluhráčov. V nedeľňajšom zápase Skalica – Trenčín 4:5 po samostatných nájazdoch mal bilanciu 1+1. Pri utorkovej prehre Skalice v Bystrici 5:2 si pripísal len jeden bod za presný zásah. Najviac sa mu vydaril piatkový súboj Nitrou, keď svojmu tímu pomohol k tesnej výhre 6:5 gólom a štyrmi asistenciami.

Kamil Brabenec (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 5+3

Český forward momentálne najlepšieho celku našej Tipsport extraligy sa stal v nedeľu mediálnou hviezdou vo všetkých športových novinách. Na „vine“ bola jeho šesťbodová nedeľa, keď piatimi gólmi a jednou asistenciou výrazne pomohol svojmu celku k víťazstvu nad Popradčanmi 7:3. Z jeho strany to však ešte nebolo všetko. V utorok pomohol jednou gólovou prihrávkou k víťazstvu v Piešťanoch 0:3 a pripísal si aj asistenciu na víťazný gól v piatkovom stretnutí s „vojakmi“ z Trenčína.

Andrej Podkonický (HKm Zvolen)
Bilancia týždňa: 4+4

V našom výbere sa ocitol ďalší bývalý slovenský reprezentant. Andrej Podkonický sa rozhodol podpísať zmluvu na túto sezónu s „bryndziarmi“ a počas tejto sezóny patrí k veľmi dôležitým hráčom tohto klubu. Potvrdil to aj minulý týždeň, keď zaznamenal osem kanadských bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. Podobne ako Brabencovi aj jemu sa v spomínanom zápase s Popradom darilo. Z tohto zápasu si odniesol bilanciu 1+4, keď prihrával na víťazný gól Brabenca z 32. minúty. Dvoma gólmi pomohol k utorkovému víťazstvu v Piešťanoch a puk dokázal upratať do siete aj v piatok pri domácom víťazstve s Duklou 2:0. Jeho piatkový presný zásah znamenal víťazstvo a zisk troch bodov.