Main Content

18. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket

sobota, 24. november 2012 12:04 | Autor: Filip Chudý

18. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket
18. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po včerajšej predohrávke, v ktorej pokračuje Corgoň liga ďalšími piatimi zápasmi. Prinášame vám prehľad k víkendovým zápasom 18. kola Corgoň ligy.

MFK Košice - FC Nitra

Sobota 24. novembra o 14:30 h


Košice doma v tejto sezóne ešte neprehrali a z ôsmych zápasov dosiahli až šesť víťazstiev, čo iba zvýrazňuje ich silu v domácom prostredí. Vonku sa im tak nedarí a prehrali aj Nitre 4:1, ktorá práve od tohto zápasu ťahala sériu bez výhry a prerušila ju až minulý víkend, keď doma porazila Prešov taktiež 4:1. Hosťom pomohla výmena trénera, keď Jozef Vukušič im dal ofenzívnejšiu tvár v systéme 4-3-3, čo už prinieslo prvé ovocie, ale dnes im bude chýbať pre trest Cléber. Vukušič je rodák z Košíc, čiže bude mať dvojnásobnú motiváciu sa ukázať v rodnom meste.

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič – Šinglár, Hovančík – Viazanko, Kuzma, Matič – Novák
Nitra: Chudý – Boszorád, Struhár, Kolmokov, Szabó – Gajdoš, Kaspřák, Šimončič – Kolár, Mikuš, Šmehyl

Spartak Trnava - MFK Ružomberok

Sobota 24. novembra o 14:30 h

V minulom kole dosiahli obe mužstvá výsledky, v ktorých hralo prím číslo šesť. Trnava utrpela ďalší zo svojich sezónnych debaklov, ale až skóre 0:6 otvorilo oči jej už bývalému trénerovi Hoftychovi, ktorý radšej abdikoval. A Ružomberok po dlhých šiestich rokoch porazil Žilinu, ale na tento zápas už v týždni výkonom nenadviazal, ale v dohrávanom zápase, si z Banskej Bystrice odviezol aspoň bod za bezgólovú remízu. Mal by to byť zároveň posledný ligový zápas na trnavskom štadióne v starom šate.

Predpokladané zostavy
Trnava: Rusov – Habánek, Janečka, Čvirik, Hanzel – Karhan, Čarnota – Vyskočil, Vlasko, Bicák – Schranz
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy, Bielák – Lupták, Ďubek, Almaský – Mulumba

Tatran Prešov - Dukla Banská Bystrica


Sobota 24. novembra o 14:30 h

Štvrtá ligová zmena na poste hlavného trénera sa uskutočnila v Prešove a je určite zaujímavé, že aj v tomto prípade išlo o abdikáciu, keď prešovskí funkcionári už sa zrejme aj báli toho, že budú musieť hľadať ďalšieho trénera. Možno aj preto oslovili niekoho z vlastných zdrojov. V tomto kalendárnom roku je totiž Ladislav Totkovič už ich štvrtým hlavným trénerom a je možné, že po jesennej časti príde aj piaty. To Banská Bystrica aj v dohrávanom zápase s Ružomberkom ukázala, že jej hlavným problémov je dať gól.  

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Bartek, Adámik, Krajník, P. Petráš – Lipták – Pribula, Zošák, Adam, Marcin – Guba
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Hlinka – Brašeň, Považanec, Hučko – Slančík, Ferenčík

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín

Sobota 24. novembra o 17:30 h

V šlágri kola privíta líder tabuľky Slovan rozbehnutý Trenčín, ktorý v minulom kole rozdrvil Trnavu 6:0. Slovan vyhral dva zápasy na ihriskách súperov po sebe, čím pretrhol svoju negatívnu sériu výsledkov u súperov a razom sa stal najlepším v tabuľke zápasov na súperových trávnikoch. V posledných štyroch vzájomných ligových zápasoch padli vždy štyri góly, ktoré nadviazali na sériu piatich predchádzajúcich zápasov, v ktorých padli vždy tri góly. To sľubuje gólové hody aj dnes, preto sa majú nielen najmenší v detskom megasektore na čo tešiť.

Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek – Kopúnek, Grendel – Milinkovič, Halenár, Hlohovský – Peltier
Trenčín: Volešák – Godál, Da Silva, Kleščík, Holúbek – Díaz – Mondek, Štefánik, Lobotka, Kubík – Depetris

Spartak Myjava - FK Senica

Nedeľa 25. novembra o 12:30 h


Tento zápas bude mať veľmi špeciálnu príchuť. Ide totiž o derby týchto malých rivalských miest, ktoré delí od seba vzdialenosť 23 km. Na domácej strane Kopaničiari a na hosťujúcej Záhoráci. Myjava v prvom zápase na pôde Senice dosiahla historicky prvé víťazstvo v najvyššej súťaži. Senica sa jej bude snažiť požičané vrátiť, a tak naštartovať ďalšiu sériu zápasov bez prehry. Tú poslednú jej Slovan zastavil pred týždňom na čísle deväť. Obe mužstvá majú podobnú bilanciu z domácich resp. hosťujúcich zápasov. Myjava má z domáceho trávnika bilanciu 2-3-3 a Senica z ihrísk súperov 3-2-3.

Predpokladané zostavy
Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Ďuriš, Marček – Sládek, Kuračka, Kukoľ – Kosík
Senica: Švenger – Wijlaars, Pavlík, Brabec, Frýdek – Kalabiška – Jar. Diviš, Babic, Piroska – Blackburn, Diarrassouba


Váš tiket

V šlágri kola sa právom očakávajú góly. Veď v posledných deviatich vzájomných ligových zápasoch padli vždy aspoň tri góly a menší počet bol naposledy pred vyše ôsmymi rokmi. Preto odporúčame tip na to, že dnes padnú opäť minimálne tri góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,78.

Naopak, presný opak sa dá očakávať v Prešove. Domáci majú síce nového trénera, ale ten im góly strieľať nebude a najhoršie strieľajúce mužstvo súťaže už dlho nemá strelca. Ale toho nemá ani Banská Bystrica, a tak si súperi môžu roky podať, ale iba ťažko spolu nastrieľajú viac ako dva góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,59.