Main Content

NBA: V Miami definitívne Wade s Boshom, možno príde aj LeBron James

štvrtok, 8. júl 2010 12:08 | Autor: TASR

V klube šampióna NBA z roku 2006 Miami Heat sa môžu tešiť na spoluprácu dvoch skvelých basketbalistov a kolegov z národného tímu USA Dwyana Wada a Chrisa Bosha.

Klub, ktorému mnohí predpovedali, že v tomto prestupovom období príde o svoju najväčšiu hviezdu - rozohrávača Wada - má teraz hneď dvoch špičkových hráčov.

"Cítim sa byť Miamčanom" - tento výrok 26-ročného rodáka z Dallasu Bosha rozhodol o tom, že Wade nemal viac o čom pochybovať. "Je po všetkom. Teda nie úplne po všetkom, ale pre mňa sa to skončilo," odfúkol si 28-ročný rodák zo Chicaga a vedel, o čom rozpráva. Miami je ešte stále v hre aj o hlavnú cenu na tohtoročnom trhu s voľnými hráčmi. Nie je vylúčené, že LeBron James sa rozhodne pre vytvorenie silnej trojice podľa vzoru bostonských Paula Piercea, Kevina Garnetta a Raya Allena, sklame Cleveland Cavaliers a zamieri na Floridu. Rozhodnutie padne vo štvrtok. "Mal to byť jeden z nich dvoch. Samozrejme, že v lige je veľa talentovaných hráčov, ale keď sa pozriete na tých, ktorí sedia môjmu štýlu, potom sú to práve Chris a LeBron. Musel som sa rozhodnúť. Chris sa musel rozhodnúť. Nebolo vôbec isté, že príde do Miami, takže som mal nad čím uvažovať," priznal Wade, hráč s priemerom 26,6 bodu na zápas v uplynulej sezóne. Bosh ešte ako súčasť tímu Toronta zaznamenal 24 bodov a 10,8 doskoku na stretnutie. Jamesov priemer bol 29,7 bodu. Čísla, ktoré spravili z tejto trojice najžiadanejších hráčov na trhu. Všetci môžu skončiť v jednom klube, čo by bol husársky kúsok vedenia Heat. Z tímu by sa doslova zo dňa na deň stal najväčší favorit na zisk titulu. V tohtoročnom play-off prehral už v 1. kole s Bostonom.

"Očakávam, že budeme bojovať o trofej. Myslím si, že obaja sme čakali na takúto príležitosť. Sme pripravení obetovať veľa, aby sa nám to podarilo. Nejde o peniaze. Nejde o nič iné okrem víťazstva. Ja som víťaz, Dwyane je víťaz. Spolu chceme priviesť Miami k víťazstvu," nechal sa počuť Bosh. O úprimnosti jeho slov svedčí aj fakt, že ani on, ani Wade zatiaľ nepoznajú podmienky svojich kontraktov. Miami navyše zatiaľ majú v kádri len štyroch hráčov, okrem dvojice lídrov ešte Michaela Beasleyho a Maria Chalmersa. Keby však pribudol LeBron James, bola by to zďaleka najkvalitnejšia päťka v súťaži. "Nebudem mu volať skôr, ako oznámi svoje rozhodnutie. Keď bude po všetkom, zablahoželám mu," sľúbil Wade. Heat rokujú s niekoľkými voľnými hráčmi. Na ich zozname sú Brendan Haywood, Mike Miller, Raymond Felton a Udonis Haslem.