Main Content

Hokejový tím snov sa rozpadá

štvrtok, 22. november 2012 15:08 | Autor: Branislav Lipták

Hokejový tím snov sa rozpadá
Hokejový tím snov sa rozpadá | zdroj: Braňo Lipták pre Sport7.sk, foto SITA

Pri výluke NHL sa veľa hráčov rozhodlo začať hokejovú sezónu v európskych kluboch a nečakať na dohodu medzi vedením NHL a hráčskou asociáciou NHLPA, ktorá je stále v nedohľadne.

Z výluky v kanadsko – americkej hokejovej lige majú asi najväčšiu radosť v českom Kladne. Do mesta v Stredných Čechách sa vrátili hviezdy NHL odchované miestnym hokejovým klubom. O príchode Jaromíra Jágra asi nepochyboval v Kladne nikto. Jágr je najslávnejším odchovancom a zároveň aj majiteľom klubu. Oblieknutie dresu s rytierom na hrudi bolo teda logickým krokom.

Po vzore Jágra kývli na spoluprácu so svojim materským klubom aj ďalší odchovanci s platným kontraktom v NHL. K Jaromírovi Jágrovi (Dallas Stars) pribudli Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens), Jiří Tlustý (Carolina Hurricanes), Marek Židlický (New Jersey Devils) a Tomáš Kaberle (Montreal Canadiens). Toto hviezdne zloženie prilákalo na zápasy najvyššej českej hokejovej súťaže tisíce divákov. Avšak po niekoľkých mesiacoch sa hviezdny tím začína pomaly rozpadať.

Tomáš Kaberle
sa po mesačnom angažmáne v Česku vrátil kvôli rodine späť do Kanady. K nemu sa pridal aj Marek Židlický, ktorý sa vracia do New Jersey. O jeho odchode sa vedelo už dávnejšie. Jeho pobyt v Kladne však predĺžila superbúrka Sandy, ktorá po skaze napáchanej na Haiti, Jamajke a Kube zasiahla aj New York a New Jersey.
 
Teraz je už na odchode aj mladý a talentovaný útočník Jiří Tlustý. Ten čaká ako sa vyvinie situácia v NHL. Keď sa opäť odloží, poprípade zruší, štart nového ročníka je talent českého hokeja odhodlaný odísť do ruského Atlantu Mytišči. Klub ruskej KHL sa o jeho služby už dlhšie zaujíma a lanári ho na lukratívnu zmluvu.

Ak by sa aj za oceánom nedohodli na začatí novej hokejovej sezóny, tak v Kladne by pravdepodobne zostal „iba“ Jágr a možno i Plekanec. Avšak i v tomto zložení bude Kladno považované za jedného z hlavných favoritov českej ligy. Veď Jaromír Jágr dokáže svojou charizmou a autoritou strhnúť celý tím okolo seba k skvelým výkonom.