Main Content

REBRÍČEK: 10 (údajne) najdrahších stredných záložníkov Premier League

utorok, 20. november 2012 18:37 | Autor: Martin Gregor

Prinášame vám rebríček 10 "údajne" najdrahších stredných záložníkov Premier League. Upozorňujeme, že do výberu neboli zaradení defenzívni, ofenzívni ani krajní stredopoliari. Ide o výber typických stredných záložníkov podľa údajov portálu tranfermarkt, z ktorého sme čerpali aj ceny hráčov.

Jordan Henderson – 15 miliónov eur


Umiestnenie na desiatom mieste možno niektorých z vás prekvapí. Podľa portálu transfermarkt má zo stredných záložníkov desiatu najväčšiu hodnotu v Premier League Jordan Henderson. 22-ročný stredopoliar odohral v tejto sezóne za The Reds 16 stretnutí, v ktorých si pripísal 3 gólové asistencie. V piatich prípadoch však vybiehal na ihrisko len ako striedajúci hráč. Odchovanec Sunderlandu, ktorého súčasná hodnota sa odhaduje na 15 miliónov eur má bohaté skúsenosti s reprezentáciou Anglicka do 21 rokov, za ktorú odohral dovedna 21 stretnutí. Už 5-krát sa objavil aj v prvom tíme Albionu. V Anglicku si od neho pochopiteľne veľa sľubujú. V tomto rebríčku je dokonca tretím najcennejším anglickým typickým stredopoliarom hrajúcim v Premier League.

Upozorňujeme, že do výberu neboli zaradení defenzívni (napr. Javi Garcia), ofenzívni (napr. Hazard) ani krajní stredopoliari (napr. Bale). Ide o výber typických stredných záložníkov podľa údajov portálu tranfermarkt, z ktorého sme čerpali aj ceny hráčov.